5 Mayıs 2016 Perşembe



Dileklerinin neredeyse hepsi kabul olmuş bir insan bu gece ne diler?
Diler bir şeyler canım, yeni dilekler her zaman vardır. Benim de var elbette. Kendini anlatırken:

Okulun çocukların hayal gücünü öldüren değil, aksine katlanarak büyümesine ve gelişmesine olanak tanıyan bir yer olması gerektiğine inanırız. Bu yüzden çocukların var olan hayal güçlerinin farklı uyaranlarla gelişmesi için çaba gösteririz. Çizilecek pembe ağaçların değerini bilir, “neden yeşil değil?” diye sormadan ağacın yanına çizilecek inanılmaz hayallerin peşine düşeriz.
 
diyen, bir okulda "öğrenecek, öğretecek  olmanın heyecanı hiç bitmesin" bir dilek olabilir... Ve:
 
Hangi sınıfta bir sessizlik varsa, o sınıfta, yapılan yanlış sonrası verilen olumsuz geri bildirimin etkisi vardır. Bu yüzden bizim sınıflarımızda ses vardır. Öğrencilerimize yanlışları sonrası olumsuz geri bildirim verilmez. Yanlışlar mutlaka düzeltilir ama bu süreç öğrencilerin konuşmalarını engelleyecek şekilde yönetilmez. Hatta öğrencilerimiz gerekirse hata yapmaya yöneltilerek, sonuçlarının korku gerektirmediğini görmeleri sağlanır. Tüm öğrenciler risk almaya ve hata yapsalar bile tekrar denemeye teşvik edilirler.
 
paragrafıyla sesten korkmamayı öğütleyen bir okulda sonunda gerçek anlamda "kalbimi de işin içine katarak yapacağım dersler" dileyebilirim.
 
ve...
Araştırmalar, ne iş yaparsa yapsın, yaptığı işte çok başarılı olan insanların tek bir ortak özelliği olduğunu gösteriyor: Asla yılmamaları. Hayatın bu kadar hızlı aktığı, teknoloji sayesinde işlerin bu kadar çabuk halledildiği bir dünyada, isteklerine çok çabuk ve az çabayla ulaşan çocuklara kendi yollarında yılmadan ilerlemeyi nasıl öğretebiliriz? Fidede çocuklar hedeflerimiz olduğunu bilir. Çabalamanın çok değerli olduğuna ve çok çalışmanın hedeflerine ulaşmalarını sağlayacağına inanmayı öğrenirler.
 
Köşe bucak sakladığım hazinelerimi "yılmadan ve yılmadan eteğimden dökmeyi bu yeni ortamda öğrenmeyi" dileyebilirim..
 
Sonuç olarak pek çok dileği kabul edilmiş bir insan olsam da bu gece gül ağacının altına gidip, kulağına "hey, bir iki şey daha var..." diyebilirim...
 
İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar şu alemde!*
 
 
 
Deniz Türküsü, Yahya Kemal Beyatlı'dan muhteşem bir şiir dir. Cüneyt Türel ve Reha Erdem'le nasıl da güzel!

Hiç yorum yok: