25 Mayıs 2016 Çarşamba

EMPATİYE SEMPATİM SIFIR!

 
 
Hepimiz anlaşılmak istiyoruz malum. Sevilelim, sırtımız sıvazlansın, anamızın yaptığı gibi aslanım, kaplanım, prensesim diye pohpohlanalım. 
Fakat ne hikmetse, bu beklentimizin neredeyse hiç ama hiç karşılanmadığı eşşek mi eşşek bir dünyadır karşımızdaki.
Doğru mu?
Hı hı diyen sesinizi severler!
 
Bak şimdi, sana bu anlaşılamama halini bıraktım kenara, benden beklenen empatiyi anlatıyorum, iyi dinle.
 
Taşınıyorum ya ben, normal olarak evin bütün dolapları gibi mutfak dolapları da boşaltılıp, paketleniyor. Sence aç mısın tok musun diyen kaç kişi var? Bir elin parmağı kadar. Ha, İstanbul burası, şanslısın diyenlerinizi duyar gibiyim. Evet, çok şanslıyım. Zira taşınmamda arkadaşlarımın hatırı sayılır bir emeği var. Onlar olmasaydı eminim çok daha zahmetli ve sancılı olurdu.
 
Konu bu değil, konu bu hengamenin ortasında onu anlamadığımı, onun haline çare olmadığımı düşünenler. Vay arkadaş, baksana buraya yahu, okula gidiyorum, akşam ders veriyorum, sosyal olarak yürümesi gereken işleri toparlıyorum ve arada ev paketliyorum! İnsaf gerçekten! Suratını sallandırmadan evvel bi baksaydın yüzüme, belki morarmış gözaltlarımı görürdün..
 
En çok da on gün boyunca telefonlarıma çıkmayan, asistanından bilgi alamadığım müteahhit adayına insaf. Bir kez daha kimseye iyi davranma, diyor içimdeki ses. Adam, on gün iletişimsiz kaldıktan ve hiçbir soruma, mesajıma cevap vermeyip, yarım saat sonra arayacağım diyerek noktaladığı iletişimi, ertesi gün ben aradığımda bir zahmet sürdürdükten sonra hala "biraz empati" demez mi?  Neye empati? İletişimsizliğe mi? Yalan mı doğru mu belli olmayan açıklamalara mı? Ben, bu insanla gelecek bir yılı hangi güven ilişkisi üzerine oturtacağım diye merak eden yok mu? Adam hala benim güvenilirliğimi nasıl sorgularsınız diyor! Gücüne gitti zahir!
 
Demagoji ne demek dün akşam hatırladım! O kadar diyeceğim. Yazdıkça manasız yere sinirim depreşti!
 
 
Evet, ben empati kurmayan, öfkeli, karşısındakine kendini yetersiz hissettiren bir insanım. Halimden anlamamak için ayak direyenin halinden anlamaya devam edemiyorum, kusura bakmayın. Var mı itirazı olan? O zaman s.. gidebilir.
 
Zira empatiye sempatim an itibariyle sıııfıııır!

Hiç yorum yok: