11 Ağustos 2011 Perşembe

DOSTUNUN MUTFAK TEZGAHINA UZANMAK MIDIR YOLCULUĞUN BİR BÖLÜMÜ?

Yıllar önce ilk kez yin yang sembolü gördüğüm yer senin ailenin eviydi. Yüzüktü galiba veya kolye ucu. Ne olduğunu bilmiyordum ki, belki de sizin gibi çocukların sevdiği bir diğer satani"K" semboldü:))?
Yıllar sonra anladım tabii bu desenin derdi ne anlatmak. Şimdi, dünün yorgunluğu ve karmaşası ile beynim, kalbim fazla mesai yapmış ve aynı zamanda durulmuşken düşünüyorum bu sembolü yeniden... Seni, Victor'u, Külkedisi, Burhan ve hatta herkesi... Bana ayna tutan herkesi...
Biliyor musun bence biz birbirimizi pişirdik! ( http://www.youtube.com/watch?v=SHy-hNklpAk ) Tartışmalarımız, kırgınlıklarımız ve hatta şiddetli sevgimizin, şiddetli içe dönüşleri bile hep pişmek içindi. Karşımızdakini de, kendimiz gibi acımadan ve çoğu zaman farkına varmadan pişirdik. BAZEN ÖLÇÜYÜ KAÇIRIP AZICIK YAKTIK! Tıpkı onun da bize yaptığı gibi:)) Şimdi, oturup çiğ yerlerime baktığımda iyi ki beni pişirmişsiniz diye düşünüyorum! Ne kadar dost, ne kadar olumlu ve olumsuz deneyim, o kadar pişmek var hayatta!
Güzel bir çorba kaynıyor tam ortamızda. Afiyet olsun bize! Nice sofralara!

7 yorum:

tutsak dedi ki...

Ne demiş Sevgili MEVLANA ''Hamdık, piştik, yandık''
Nasib etsin hepimize inşaallah.
SEVGİLER

Fortunata dedi ki...

Amin!

guguk kuşu dedi ki...

"günün sözü" ve "ne demiş" köşelerinde her bloğu açtığımda gözüm...harika sözler, hergün açıyor hergün okuyorum, terapi gibi

Fortunata dedi ki...

E ne güzel Guguk kuşu, memnun oldum bak bu söylediğine:)

guguk kuşu dedi ki...

sevgili fortunata, bugün "mutloş kedi" gibiyim, sen de ol istedim. sabah uyandım ki hava serin tam benlik, haftalardır daha sabahın erkeninde kafamı fırına sokmuş gibi uyanmaktan bıktım....ve sanırım en azından bir iki gün daha böyle. ben sıcaktan nefret eden biri olarak şuan acaip mutluyum ama belirtmem gereken en önemli şey "landon pigg" hayatıma öyle güzel bir tatlı esinti kattınki onunla tanıştırarak beni o günden beri heryerde "coffe shop" çalıyor heryerimde. sağol fortunata, yazıların, sunduklarınla hergün ama hergün hayatıma inanılmaz lezzetli, çilek tadında, güzellikler sunuyorsun.

Fortunata dedi ki...

Oooo işte buna çok sevindim, zira hem o şarkıyı acayip severim, hem de çilek en ama en sevdiğim meyva! Üstelik sıcaktan hiç hoşlanmam. Denize gitmek olmasa yaz manasız bir mevsim benim için:) Öperim!

guguk kuşu dedi ki...

hımmm ne güzel bir öpücüktü bu, en çileklisinden...