7 Ağustos 2011 Pazar

BAK!

Siz de bir çocuğun hayatını müzikle değiştirebilirsiniz!

Los Angeles Filarmoni Orkestrası ve Simón Bolívar Senfoni Orkestrası’nın müzik direktörü, göz kamaştıran genç şef Gustavo Dudamel yönetimindeki Simón Bolívar Senfoni Orkestrası ilk kez Türkiye'ye geliyor. El Sistema'da yetişen en yetenekli 240 müzisyenin bir araya geldiği orkestra, bu yaz Avrupa turnesi kapsamında 8 ve 9 Ağustos'ta İstanbul'a uğrayacak ve olağanüstü enerjisiyle iki özel performansa imza atacak.

Müzik aracılığıyla mucizeler yaratan El Sistema, gençleri yoksulluğun ve suçun dünyasından uzaklaştırarak onları üreten
bireyler haline getiriyor. 280 müzik merkezinde 350.000 gence ulaşan, bünyesinde 150'yi aşkın gençlik, 70 çocuk ve 30 senfoni orkestrası barındıran geniş çaplı bu sosyal
sisteme katılan çocukların %75'i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Tüm dünya için ilham verici bir örnek oluşturan sistemin küçük modelleri bugün birçok Güney Amerika ülkesi ile ABD, İngiltere ve İskoçya gibi ülkelerde de uygulanıyor. Devlet ve bağışçılarının destekleriyle yaşatılan El Sistema, önümüzdeki beş yıl içinde Venezüella'da bir milyon çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

İKSV, sizleri yalnızca toplumsal dönüşümde müziğin nasıl bir güç haline gelebildiğine tanık olmaya değil, İstanbullu çocuklarla bu mucizeyi paylaşmaya çağırıyor. Siz de bağışlarınızla İstanbul'da kültürel etkinliklere katılma şansı bulamayan çocukları müzikle buluşturabilir, Düşler Akademisi, Sulukule Çocuk Sanat Atölyeleri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının aracılığıyla belirlenecek 5, 10, 20 veya 100 çocuğu bu unutulmaz konsere davet edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için hulya.tarlan@iksv.org adresinden veya (212) 334 07 94 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Venezüela Simón Bolívar Senfoni Orkestrası
Şef Gustavo Dudamel
8-9 Ağustos 2011, 20.30
Haliç Kongre Merkezi, Sütlüce

Hiç yorum yok: