3 Ekim 2024 Perşembe

KIRLANGIÇLAR ZAMANI

 

Mutlu insanlar melodilerde mutluluğu, hüzünlü insanlar hüznü bulur.

                                                               Beyaz Geceler, Dostoyevski


Çok şükür hayatım boyunca depresif veya hüzünlü olmadım. Kederlendiğim, üzüldüğüm, çaresiz hissettiğim oldu şüphesiz ama hüzün, ı ıh. Hele melankoli, katiyen bende karşılığı olmayan bir duygu. Dilerim her zaman öyle olsun!

Yağmurlu bir Salı oldu. Evden hiç çıkmadım. Derslerin biri iptal, diğerinin eli kulağında. Akşam Ramazan Usta gelecek, evde kış öncesi yapılması gereken şeyler var. Artık hiç mızmızlanmıyorum böyle işlere. Beğensem de beğenmesem de bana bakıyor nasıl olsa. kabullendim gitti.

Theodora çok suratsız bugün. Balkona çıkmakta ısrar ediyor. Sabah çıkmıştı ama yetmedi. İyi de tamam desem, çıksa, e sonra üşütecek şapşal!

Hah, neden yazıyordum unuttum:)) Meryem Ana Fırtınası yaklaşıyor. O tarihte yazamayacağım çünkü yollarda olacağım. Ama bilin istedim: 14 Ekim Meryem Ana Fırtınası'dır, ardından da Kırlangıç Fırtınası gelir.

Kırlangıçlara ayrı bir düşkünlüğüm olduğunu söylemiş miydim? Onları ve sığırcıkları çok sevimli bulurum. Geçen sene nasıl güzel bir geçit töreni izlemiştim Dalyan'da! Of! Nefisti. Biz insanlar değil iki kişi, kendimizle bir bir ahenk yakalayamazken, beden ayrı, ruh ayrı, zihin apayrı telden çalarken, nasıl oluyor ve yüzlerce kırlangıç müthiş bir ahenkle uçabiliyorlar? 

Hiç yorum yok: