12 Haziran 2022 Pazar

ÜLKER FIRTINASI

Merhaba, Herkese iyi pazarlar.

Bugün babalar günü. Aranızda baba olan varsa ve kendini babalığa layık buluyorsa kutlarım.

Dun gece fırtına başladi. Bu sabah sahil uçuyor. Değil kıyıya gidip kahve içmek, henüz verandaya adım atamadım. Kahvemi yaptım, salonda saklaniyorum ☺️ Çok güzel bir yaz yağmuru var dışarıda.

Dun aksam teyzem harika bir yemek yaptı bize. Bı kadeh de rakımı koydum, oh! Nasıl iyi geldi anlatamam. 

Yemeğimiz bereketliymis, kalanını mahalledeki arkadaşlara verdik. Ama aralarından biri çok halsizdi... Kimbilir dün geceyi nasıl geçirdi.... Ve şimdi yağmurda nereye saklanmıştır ..

Bugün besbelli evdeyiz. Sakin sakin kitabimi bitiririm. Perdeleri yıkayıp asması için teyzeme yardım ederim. Elde kalır P.tesi ve Salı.  Sonra kızıma döneceğim. Theo'cugum benim, kimbilir ne kadar sıkıldı...

Biliyor musunuz dün yine yalnız yuzmedim. Bu defa kırlangıçlar geldi. Etrafımda suya paralel ucusup durdular. Çok mutlu oldum. Hatta tam sudan cikacakken, döndüm biraz daha yüzdüm. 

Dünya başımıza yıkılırken hayattan birkaç gün calabildigime mutluyum. Kendimi şanslı hissediyorum. 

Söylemiş miydim, bugün babalar günü. Vaktim olsaydı babamın kol dugmelerini küpe yaptiracaktim kendime, sonbahara kaldı. Zevkli bir adamdı babam. Zevkli, kibar, yaratıcı, merhametli. Aynaya baktigim nadir anlarda ona ne kadar benzediğimi görüp şaşırıyorum. Beni bu gezegene getirdiği için biraz kızgınım ama hikayeyi baştan yazsak yine onu seçerdim. Bunu bir kız çocuğunun babaya aşkı ile değil, insanın insana sevgi ve saygısiyla söylüyorum. Hazimli, görgülü, esprili bir adamın kızı olmak güzel. Arkasından kimsenin küfür etmediği, tüm çalışanlarının hala gözyaşı döktüğü bir insan. Kimbilir hangi alemde, ruhu hangi kıyafette? Eğer benim söylediklerimi hissediyorsa dilerim içine sebebini bilmedigi kocaman bir huzur yayılır. 

Bı de ev. Ev rahmetli eniştemin... Feridun Karakaya. Onun da babalar günü kutlu olsun! Bana babalık ettiği her an için minnetim büyüktür. Elestirilmeden sevilmenin ve gözünüze sokulmadan, sikistirilmadan sevilmenin, kollanmanin konforunu bilir misiniz? İşte Feridun öyle biriydi. Birgün onu anlatmali.

Çok güzel bir Pazar olsun hepimize❤️

Önemli Not: Haftaya Pazar imiş Babalar Günü, pardon🤣😂


Hiç yorum yok: