25 Haziran 2022 Cumartesi

CUMARTESİ ATEŞİ

 

Günaydın,

Bu isimde bir sarap markası mı vardı? A pardon, sadece Cumartesi idi. Ateş benden:)) 

Hayırlı Cumalar diyemedim size kusuruma bakmayın, zira azıcık koşarak geçti dün. Bazen oluyor öyle, gün içinde oradan şuray savruluyorum. İyi de neden akşam yazmıyorum? Çünkü ışıkla çalışan bir makineyim ben. Gün ışığı gidince konuşma becerim, beden hareketlerim bile zayıflıyor. En fazla bir kadeh bişi içip, salak bir film izleyebiliyorum. Ama sabah 06.00 da gel, on kaplan gücünde bir Elvan'la karşılaşırsın. Okur, yazar, rüyasında görmüş gibi ev temizler ve daha neler neler. İnsan işte, çeşit çeşit.

Gelelim Cumartesi'ye. Önemli birşey yapacak değilim. Dün astığım çamaşırları toplayarak başlayabilirim mesela. Sonra akşamüzeri olur, anneme giderim. yemeği birlikte yeriz diye söz vermiştim.

Bu arada Cuma ne oldu? Uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla kahve içtim. Konuştuk, iki saat aynı masada oturmayı başardık. Bir zamanlar kardeşim gibi sevdiğim insana içimde hiç duygu kalmamış olmasına hayret ettim. Bazen ilişki sürüyor his yok, bazen de ortada ilişki falan yok ama duygu oracıkta duruyor. Garip.

Bu sabah hava ne güzel di mi? Tam müze gezme havası. İnsanın canı tarihi yarımadaya gidip müze gezmek istiyor. Yapar mıyım? I ıh, o işlerin hepsini sonbahara bıraktım. Ama çok severim, böyle yarı kapalı havalarda müze ve ören yeri gezmek, sonra ara verip bişiler yemek içmek ve yine devam etmek. Akşam da eve sanattan sepetten kafayı bulmuş dönmek! Tek geçerim. Ah bir de günü sevgilinle ve bir iki kadeh şarapla bitirsen! Ne fantazi ama:))) Adam bütün gün müze gezecek ve sonra üstüne sohbet etmeye devam edecek. Oldu, görürsem söylerim:))

Bütün bunların dışında bizim ıhlamur nasıl güzel kokmaya başladı anlatamam. Balkonum cennete döndü. Önümüzdeki ayı kutlu doğum haftası olarak geçirmeyi planlıyorum. Bol bol sahile inip, evde çokça yemek daveti vermeyi planlıyorum. Fenerbahçe'deki son yazım ve dolayısıyla son doğum günüm olacak. Hala inanamıyorum. Bir dönem, ailemin başlattığı ve benim bitirdiğim kocaman bir dönem kapanıyor. İlginç. Nasıl açılımları olacağını aşırı merak ediyorum. 

Şimdi müsadenizle dikkatimi müziğe ve kahveme vermek istiyorum. Pazar günü görüşürüz. Güzel bir Cumartesi olsun!


Hiç yorum yok: