28 Haziran 2022 Salı

ŞİDDET

 

Muhtemelen tahammül gösteremeyeceğim tek şey! Ki zamanında Tolga Korkut tarafından kendisine duygusal şiddet uygulamakla suçlanmıştım. 

Ne hoş değil mi? Mürekkep yalamış birinin bile kendi yetersizlikleriyle yüzleşmeye ve birlikte iyileşmeye gücü yok! Bana yöneltilen ve iyi ki dediğim suçlamalardan biridir. İyiydi çünkü yoksa üzerime kalacaktı Tolga Korkut! Bi de tam tersini yaşadım; öfke kontrolü sorunu olan ve muhtemelen karısını döven bir adama da empati yaptım! Allah bana akıl fikir vere!

Ama annesinin etekleri altından sıvışıp, başka bir kadının güvenli alanına yanaşan erkekler başka bir yazının konusu. Ayrıca ne yalan söyleyeyim, şu aralar o eksikli tipler hakkında yazmak hiç gelmiyor içimden.

Konu üst katta yaşayan uyuşturucu bağımlısı p.ç! Pandemide dışarı çıkmak için köpek alan tayfadan. Kimbilir kaç hayvan böyle telef oldu... Yetmeyip, pandeminin ikinci yılı iki yavru köpek daha. Tatilde bulmuş, merhamet edip almış. Yani o merhamet sahibi hassas bir ruh. Ben mi? Ben hep öküz kelebeği.

Adam her gün merdivenlere yayılacak kadar ot içiyor. Bence sadece ot değil, o gün ne bulursa içiyor. Evi zaten berbat. Kapısının açık kaldığı birgün görevli "abla bişi mi oldu acaba, bi gelsen de baksak" demişti. Tam bir korku filmi karesiydi. Ortada bir piknik tüpü, hayvanların kapatıldığı alan. Ne mobilya ne de başka bişi. Yığın halinde çöpler, elbiseler....

Ev sahibini aradım anlattım. Benim ev sahibime söyledim. Komşulardan imza toplayıp yöneticiyi uyardım. Olmadı hayvan polisini aradım. Ömür Gedik'in derneğine ulaştım. Sonuç sıfır.

Türkiye suçlunun korunduğu bir ülke. Nokta. Suça göz yumulan bir memleket burası. Karını rahat rahat döv, otunu tüttür, çal, çırp. Hatta yapmazsan salaksın. Polis mi? Amman ya korkma sakın, kapıya gidip "komşunuz rahatsız oluyor, yapmayın lütfen!" diyerek gidiyorlar. Ne tatlı di mi?

Artık dayanamıyorum. Bu ruh hastası, bencil toplumun bir ferdi olmaya gücüm kalmadı! Tanıklık ettiğim kötülükten anormal YOR-GU-NUM. Buna susanlara da öfkem çığ gibi büyüyor. Kimse yok yardım alabileceğim. Bu yüzden taşınmaktan başka çarem kalmadı. Gittiğim yerde huzur mu? Hiç böyle bir beklentim yok.... Ülkede huzur yok.

Hiç yorum yok: