22 Haziran 2022 Çarşamba

CARSAMBA'Yl SEL ALlR Ml?

Günaydın,

Önce dünden bahsedeyim. Nefis bir Salı idi. Bütün gün evden çıkmadım. İşin en güzel yanı doya doya ve içimden gelerek kitap okudum. Burhan'ın hediyesi ve çok uzun zamandır istediğim Kırmızı Kitap! 

Büyüleyici... Daha ilk elli sayfadan belli ki bittiğinde aynı ben olmayacağım. Bunu çok az kitap için söyleyebilirim.

Gelelim Çarşamba'ya. Okul günü malum. Önce okul, sonra Gözde'yle öğle yemeği, en son annemi ziyaret ve ev! 

Bu sabah balkonda hiç rüzgar yok. Basık ve durgun bir hava var. İnsan kendini ılık bir fırında gibi hissediyor.

Dun gece rüyamda uçuyordum. Kötü adamlardan kaçıyordum. Eski sevgilim de oradaydı.. Yine mal gibi duruyordu. Tam bir endişe ve çöplük haliydi rüyam. Telaşlı ruhumun bilinçaltı çöpleri yine içimdeki lavaboyu tıkamış!

Yavaş yavaş havuz sezonunu açayım bari. Amcalar beni özlemiştir. Perşembe çok işim var ama Cuma boş. Kendime nefis bir havuz günü ısmarlayabilirim. O bile aşırı pahalı olmuş. Bu sene son sanki, öyle hissediyorum.

Bodrum'a da gitmeyeceğim. Dayanamıyorum aşırı kalabalığa. Eskisi kadar iyi gelmiyor bana. Bu yılın tatili Mazı olacak inşallah. Tüm arzum Mazi'da birkaç gün. Balık, rakı ve deniz. Sonrası uzun ve belirsiz bir kış...

Bazen basiretsizligim çok canımı sıkıyor. Çıkamadım şehirden .. Oysa ne çok istiyorum bir bahçe, bir avlu... Yürüyerek gidilen deniz kıyısı.

Aslında yeni evim böyle. Bahçesi var, pencerem tarihi yarimadaya açılıyor. Sahil yürüyerek tam beş dakika. Yuzulemeyen İstanbul denizi.... Belki bir baslangictir? Belki şehri bırakmam icin once mahalleden çıkmam gerekiyordur? Umarım öyledir.

Kapıda duran savaştan, depremden ve sevdiklerime  yetememekten korkuyorum. Yine de kacamadim. Korku hareketi engelliyor. Ya ne diyorum ben sabah sabah, gidip bı yuzunu yikayayim. 

CARSAMBA'Yl değil, korkuları sel alsın. Amin

3 yorum:

Selma dedi ki...

Amin

Selma dedi ki...

Sevgili Elvan bunu söylemen o kadar iyi oldu ki ne zamandır sormak istiyordum su aralar en beğendiğin kitabi, tevafuk. .. her ne kadar tembel okur olsamda önermeler kıymetlidir benim için hele ki sevdiklerim begenmişse. yarin ilk işim kitapçıya gidip satirlarina göz atmak olacak umarım benim için doğru zaman doğru kitaptır severiz birbirimizi. Amin :))

Fortunata dedi ki...

Kocaman bir kitap Selma, ama sezgileri çok güçlü bir entelektüel Jung. Üstelik biliminsani. Dolayısıyla Kırmızı Kitap bir içe bakış. Disiplinler arası dans. Bütün yaz okurum bence. Araya başka ufak kitaplar da girer. Dilerim iyi gelecek