4 Haziran 2022 Cumartesi

ZEPLİN BULUŞMALARI


Günaydın,

Biraz sonra zorunlu alış verişe çıkacağım. Ne garip cümle ama, zorunlu alış veriş. 

İki gün önce Ekin moralsizdi. Hadi dedim, Zeplin'de bişi içelim, havamız değişir. Egemen'le Deniz'de o sırada markettelermiş. Hüseyin, sizden önce uğradılar dedi ama ben bi daha aradım, gelsinler de iki çift laf edelim diye. Geldiler. 

Bombok olmuş Deniz'in yüzü. Kız bir hafta tatile çıktı, dönüşte marketteki tüm etiketler değişmiş. Siniri bozulmuş. Üstüne kulübün yıllık aidatını da söylemem iyice sevimsiz oldu. 

Biz ufak paralarla, küçük hayatlar yaşayan insanlarız. İnkar etmiyorum toplumun büyük kesimi için fazla konforluyuz ancak kendi içimizde bir ölçümüz, tevazumuz olduğu da kesin.

Aynı anda on tane spor ayakkabım olmaz benim, bir bilemedin o yıpranınca ikincisi vardır. Sokakta fazla yiyip içmem, kırk yılda bir sevdiğim bir yerdeyimdir. Zeplin mi? Orada içtiğimiz bir, en çok iki kadeh bişidir. Deterjan masrafım yok denecek kadar azdır. Hep indirimden ve çevreye zarar vermeyenlerden seçmeye çalışırım. Kişisel bakım için aldığım her şey de öyledir, fiyatı uygun olunca alıp, stoklarım. Kimse bana böyle yap demedi ama nedense rutinde böyle olmuş. Babam eve taneyle pek bişi almazdı. Ben çocukken her şey kasayla, düzineyle gelirdi. Belki ondan kalan kırıntılar alışkanlıklarım.

Peynir ve kahve dışında stokçu da değilim. Son zam öncesi birkaç şişe şarap aldım o kadar. Hem neyi stoklayayım? Kedi mamasının üç kilosu dört yüz lira, parazit damlası üç yüz, vitamini yüz. Bu nedir yahu? Çeviriden gelen tüm parayı kedime, erzağa yatırdım. Oysa eskiden olsa arkadaşlarımı yemeğe davet ederdim..... Bolca kitap alırdım havadan gelen parayla.

Zeplin buluşmamızın ana teması işte tüm bütün bunlardı. Kiralarımıza gelen zam, evdeki canların mamaları, yazın çıkıp çıkamayacağımız belirsiz olan tatiller. Tatil dediysem teyze evinde sakin üç dört günden bahsediyorum.

İki senedir parfüm kullanmıyorum. parama kıyıp alamadım. Bugün de bir sandalet alacağım diye huysuzum.

Tadı kaçtı hayatlarımızın, sohbetlerimizin. Her kazasız belasız güne teşekkürle gidiyoruz yataklarımıza. Çoğumuz bir gece uyuyor, sonraki iki gece cin gibi...

Güzel sözler bulmakta zorlanıyoruz... Siz nasılsınız?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Keşke dünyada bizim gibilerden daha çok olsaydı ne güzeliz öpüyorum sol yanımızdaki cevheri. Yanımızda götüremeyeceğimiz hiçbir şeyin hırsına telaşına gerek yok.. Ama egede Bi kasabada bahçeli Bi ev evrenden bekliyorum o ayrı 💦🏵️🤲 karavan da kabülüm ne verirse iyi insanlara bu kadar da kıyağı olmasın mı. 😂😉

Fortunata dedi ki...


Ege kasabasında büyümüş biri olarak dilerim kavuşursun oraya diyorum. Gerçi her şey değişti ama neden olmasın?