30 Ocak 2022 Pazar

MUTLU PAZARLAR

Günaydın,

Geç kalktım bu sabah. Güneşi görünce de  sevindim. Özlemişim ışıklı, kuş sesleriyle şenlenen sabahlari. Kahvemi alıp, menekselerimi sevip klavyenin yanına gelmem ancak mümkün oldu.

Elde var kocaman birgün. Ev temiz, çamaşırlar yıkandı. Yemek pişirmek bile gerekmiyor. Sanırım tam gün okurum. Yeni kitabım su gibi akıyor. Güçlü Kadınları Serbest Bırakın.

Ana Tanrıça kültü ve ölü gömme gelenekleri her zaman ilgimi çekmiştir. Bir kültürü okumak için inançlarını ve sosyal yaşamdaki denge unsurlarını anlamak önemlidir. Daha sonra mimarisine, kap kacagina bakılır. Bu anlamda kolay bir kitap değil. Kelimelerin altındaki bilgiyi görmek öncesinde yazılmış önemli bir külliyata goz gezdirmis olmayı zorunlu kılıyor. Aksi takdirde Meryem'e güzelleme gibi gelebilir okuyucuya. Ama değil.... Çok daha fazlasi var.. Okuyun derim. Üstelik kesinlikle kadın kitabı değil, insan kitabı bence. Erkekler özellikle okumalı.

Bu kitap dışında dün Elif'e gittim biliyorsunuz. Hökan, Elif ve ben güzel bir yemek yedik. Kendi topragimizin şarabını paylaştık. Şimdi sıra bende. Gecikmiş sözümü tutup, buğday ekecegim. Seneye o sofrada Allah in izniye benim ekmeğim olacak. Bu defa çok arzu ediyorum. İnşallah.

Benden şimdilik bu kadar. Sen e okuyorsun son zamanlarda?

Bı de not, Karaburun'da nergisler açmış.... Cennet gibi ...


Hiç yorum yok: