26 Ocak 2022 Çarşamba

EĞER...

Günaydın, 

Bedel ödemek diye birşey var hayatta veya dengelemek diyelim adina. Karla gelen rüya gibi günlerin bedeli çamurlu, buzlu, kırılmış ağaç dallariyla bezenmiş sokaklar...

Keşke sadece bu kadar olsa. Türlü sebepten hayata geciremedigimiz her senaryonun bedeli var .. Ödediğimizi farketsek de, edemesek de.

Mesela eğer ben yeteri kadar cesur ve başına buyruk olsaydım, olabilseydim çoktan arazime üç kulübe yerleştirmiştim. Theodora ile buralardan goceli üç yıl olmuştu. Şimdilerde bademler ciceklenmis, tavuklar büyümüş, çitin içine diktigimiz ağaçlar boy vermişti....Çıkıp dolastigimiz araziyi nergisler süslemiş, ektigimiz tohumlar toprağın altında sabirsizlanmaya başlamıştı...

Eğer ben yeteri kadar akıllı olsaydım işi birakmis, özel derslere odaklanmis ve projeleri değerlendirir olurdum şimdilerde. Yarım kalan çocuk yogası kitabımı bitirmiş, yenisini düşünüyor olurdum.

Öyle çok eğer var ki yanımdan akıp giden.... Eğer ve keskeler.... Oysa çokça rağmen ile baslayan cümlem olmaliydi bu yasimda. Odedigim bedele rağmen sectiklerimi anlatmaliydim. Beyaz geceler için çamurlu yola eyvallah demek gibi yaşanmalı hayat.Yoksa geriye yasanmamisliklarla dolu tuhaf bişi kalıyor insana.Ki o da pek iyi gelmiyor kalbe.

Sen bana anlatsana bugün rağmen ile başlayan birkaç güzel şey.

Hiç yorum yok: