23 Ocak 2022 Pazar

BEYAZ SABAHLAR



Dün kar elekten süzülen un gibiydi. Gel dedi kızlar, gitmedim. Çıkalım dediler çıkmadım. Sonra yaka paça fırladım evden ve üç kadın markete gittik. Biri makyaji,  diğeri taytıyla gayet makulken, ben henüz satın almadigim toprağın çiftçisi olmuştum bile kar botlarimla! Çok güldüler ev kılığıma. Haklılar aslında, tepemdeki topuzdan ayaklarıma kadar her parçam nefes kesiciydi!!! Sabah sabah masrafa soktular beni ama kendi çapımızda eğlendik. Nasıl gariban oldu nesemiz, markette eğlendik yaw.

Sonra Ekin Atalar bize Rus yemekleri yapacağını söyledi. Ulen dedim, un gibi kara mi? St.Petersburg mubarek!

İyi kalpli kadinmis. Bu sabah al sana Rus ortamı dedi yaratan. 

Beyaz Sabahlar.

Az evvel Ruhi ve Ekin Anıl uğradilar balkonun altına, öpücükler gitti geldi aramızda. Sonra kedileri beslemeye indim, kahvem soğudu. Fakat onlar açken icemezdim... Şimdi ılık kahvem ve gelin gibi erguvanimla basbasayim. Sen neredesin? Benim yazdıklarıma bakmaya buraya kadar zahmet edip gelen sen, kalbin, aklın, fikrin nerede? 

Biliyor musun, bu muhteşem sessizlik içimizi duymak için büyük fırsat. Buyuleniyorum doğadaki seslerden.... Ama en çok da şu derin sessizlikten. Ölüm, doğum, felekler ötesi bişi var bu beklenmedik eslerde. İyi geliyor insana,en azından bana.

Bazen sağır oldugum bir Dünya daha mı güzel olur diye geçiyor aklımdan. Ama olmaz. Rüzgarı duyamam, yaprakların hisirtisi... Ah İznik'deki çınarların altı.... O ses olmasa eksik olurdu hayat.

Neyse, sen diyorum, sever misin karla gelen sessizliği? 

Dur bekle, bı kahve alıp geleyim.

Vazgeçtim. Yazarken zihnim hep burada. Oysa o da sessizce izlesin istiyorum. Bu sabah bu kadar yeter. Gel, birlikte bir oyun oynayalım. Üzerine kalın şeyler giy. Yüzünü yıka, bir nemlendirici sur. Sonra pencerenin önüne rahat bir koltuk seç ve camları aç! Derin derin nefes alip verelim. Manzara güzelse yaşadın! Değilse hayal et.

Bugün okuma. Yazmayayım. Bugün, bu beyaz sabahta sessiz kalalım olur mu?

Önemli Not: Mahalleden simitçi geçerse simit al, sercelere ekmek ufala. Onların karnı, senin ruhun beslenir. İnan bana 


Hiç yorum yok: