24 Ocak 2022 Pazartesi

BEYAZ SABAHLAR ll



Günaydın, 

Dün size önerdiğim gibi kendi sessizligimde bitirdim geceyi. Kahvaltıda tam kadro annemdeydik, sonra Ekin Anil'da bir mola verip, eve dondum. Akşam kizlar uğradılar. Ellerinde çorbalar, votkalar, bozalar... Battaniyelerin altında sohbet ettik.Mahallecilik hepimize iyi geliyor bu kış.. Onlar gidince sokak lambasının ışığında kar seyrettim. Manzara an be an güzelleşti, güzelleşti. ..En son ne zaman bir hava olayına böyle pür dikkat baktığımı düşündüm. Unutamadigim kar manzarası Isparta'dan...

Büyük teyzenin, Naile Teyze'nin evindeyiz. Babaannemle ilk ve son seyahatimiz. Ata topraklarindayiz.. Naile Teyze ve enişte Anadolu zengini, görgülü, eğitimli, tatlı insanlar. 

Salonda dev bir pencere var. İlk kez bu kadar güzel bir kar manzarası görüyorum. Parça parça kopartilip yeryüzüne bırakılan pamuk şeker gibi kar taneleri! Lapa lapa yağıyor ... Uzun uzun bakıyorum. Enişte gazete okuyor. Çaydanlık sobanın üzerinde. Ben pencere önünde ..

On bir yaşındayım. Ata topraklarinda, atasiz.

Otuz yedi sene sonra aklıma gelmiş kar seyretmek! Ne fena... Ne trajik! Ve ne güzel bir u dönüşü, trafiği d..nunda sallamayan!

Aferin bana! Aferim.Merkür güneşin kalbinde, kalbim göğüs kafesimde.

Battaniyenin altında Vefa Bozası, Ekin Atalar sahiden Vefa'ya gidip aldı, içerken çok mutlu, umutluydum. Donup kalmış hissetme reseptörlerim can bulmuştu sanki. Olanı olduğu gibi kabulde, şimdiki zamanın içinde ve kendimdeydim. 

Sokak lambasının altında dans eden, dönen, savrulan, uçuşan ve bana milyarlarca kar tanesinin ne numaraları olduğunu, olabileceğini gösteren tek seyirlik filmi keyifle izledim. 

Hayal kurmadım, geçmişe savrulmadim, geleceğe gitmedim. İlk ve son kez bakar gibi baktım. Görmek için, tüm varlığımla katılarak izledim.

Essizdi. Sessiz, görkemli. Tevazu içinde. Kar olmaktan başka herşeyin dışında. Yere düşeceği anın hesabindan uzak, varolusta bir an. Tek bir an. Birlikte, uyumlu ve bağımsız... 

Erguvanim gelin gibi. Kalın ve yaşlı gövdesi öyle güzel ki ... Zakkumlara ağır geldi kar... Olsun.

Bugün evdeyim, beyaz, bembeyaz birgunde sıcak, güzel evimde. Biraz sonra kedileri beslemeye inerim. Peki sen? Bugün de benimle sessizlik oyunu oynar mısın? Herkesin çok konuştuğu bir Dünya'da birazcık susalım mi?

Bakarsın içimizi duyarız☺️

Hiç yorum yok: