27 Ocak 2022 Perşembe

GÜNAYDIN



Günaydın, 

Kar durdu. Elde var buzzz. Burhan'in doğumgünü bugün. İyi ki doğmuş. İyi ki var. 

Eminonu'ne gideceğiz belki Ekin Atalar'la. Dün kitaplarını imzaladı nihayet! Haşhaşlı çöreklerle tutuşturdu elime. Bakalım neler yazmış merak ediyorum. Mahallemiz yazar cenneti☺️ Bu arada Damla ile de margarita içilecek, aklımda.


Haftaya İzmir yolcusuyum inşallah. İlk kez nergis mevsiminde oralarda olacağım. Heyecanlıyım. Popomuz donacak ama olsun!

Dün dayimla konuştum. İyi geldi. Duyguları nasıl değişiyor insanın. İlişkilerin de mevsimleri var. Bazen uzun kişlar, bazen kısacık baharlar, bunaltan yazlar... 

Dayimla uzun bir kıştan çıktık. Bahara inanamayan acemi çocuklar gibiyiz. Kayıp yollarımız, yolda yitirilen yıllarımiz var. Onu hiç affetmem sanıyordum, oysa açıklığı, samimiyetiyle merhametimi kazandı. Zamanla ona guvenebilmeyi çok isterim. Umarım.

Sizin var mı böyle ilişkileriniz? İçinizde dönüp duran mevsimleriniz? Yasayamadiginiz aşklar? Ofkeler? Anlasilamadigindan terk edilen insanlar...

Hiçbir duygu kalıcı değil. Degisiyoruz, hatta bazen donusuyoruz. Emek harcayanlar yanyana kalıyor, diğer herkes ve herşey ötede, geride... Tılsımlı bir ilişkiye denk gelmek şans, ama onu mümkün kılmak emek istiyor. İçine doğduğumuz aile, en büyük sınav. Fakat bu sınavı vermeden tekamul, hadi geç tekamülü, huzur yok. Mümkün değil.

Bu sabah kedimin miriltisi eşliğinde kahvemi içerken hayata bunlari düşüneceğim şekilde geliştiği için minnet duyuyorum. Özellikle de günün anlam ve önemi için. İyi ki Burhan gibi bir dostum var, iyi ki doğmuş, iyi ki birbirimizi iskalamamisiz.

Sizin iyikiniz kim?


Hiç yorum yok: