13 Şubat 2017 Pazartesi

HASTA OLMAK DA GÜZEL

 
 
Hasta olmak beden, zihin ve ruh bütünlüğümüzü korumaya çalışırken, bir noktada çuvalladığımızı anlatan sinyallerden başka bir şey değildir.* Büyüklerin dediği gibi ilaçla bir haftada, ilaçsız yedi günde iyileşilir. Elbette hastalıkların irili ufaklı olduğunu biliyoruz. Ancak hiç bir zaman sinyal en büyük hastalıkla gelmez, bunu da biliyoruz...
 
Velhasıl bu kez fazlaca yorulan ruhumu, yeteri kadar dinlendiremediğim zihnimi, bedenim kurtaramadı ve soğuk algınlığına yenildim. Perşembe gününden beri adaçayı, mandalina ve elma çalısı yağı üçgeninde koltukla yatak arasında terliklerimi sürüklüyorum. Battaniyemi alıp, pencereye götürüp, silkeleyecek gücüm yok. Kaldı ki camı açarsam beni nasıl bir soğuk bekliyor kestiremiyorum.
 
C.tesi evden çıkmak pek akıllıca bir davranış değilmiş, bugün olsa vallahi kımıldamam. Çok lazım İspanyolca! Hadi dedim, sınav öncesi belki kulağıma bişi girer. Neyse ne, iki seksen yatıyorum sonuç olarak.
 
Fakat her zaman olduğu gibi eşşek gibi şanslıyım. Zira an itibariyle Bodrum'a uçmak için bir biletim var! Bu demektir ki badem çiçeklerini görmeyi öylesine içten istemişim ki, oluvermiş! Üstelik bana çorbalar, pastiller, tatlılar taşıyan centilmenler var. Yani hayat her durumda güzel!
 
Bu haftayı sürüngen formatında geçireceğim çok belli. İşin güzel tarafı Gen Bencildir'i okuyorum ve kitaba göre ben bencil bir hayatta kalma makinasıyım! Yani, sorun değil, geçecek.
O halde yaşasın bencillik, ölsün mikroplar!!!
 
* DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ, Louise Hay.
Soğuk algınlığının zihinsel sebebi nedir?  
Aynı anda birçok şeyin birden olması. Zihinsel karışıklık. Küçük incinmeler... Kullanılacak Olumlama Cümlesi: Gevşemeye ve düşüncelerimin berraklaşmasına izin veriyorum. İçimde ve çevremde berraklık ve uyum var. 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: