15 Ocak 2017 Pazar

TANRININ BANA VERMEYİ UNUTTUĞU KARDEŞ SANA DİYORUM!


Edirne'deki kuyuyu hatırlıyor musun? Sen benim kuyumsun. Kimseye söyleyemediklerimi söylediğimsin. Ulen sen ahiretliğim değil misin? İçimi döktüğüm, anamı şikayet ettiğim değil misin? Yahu sen yuvamı yıkan adamsın be, ötesi var mı? :)))

Bu akşam tatlılarımızı yerken, şiş gözlerine, neşesi kaçmış yüzüne bakarken beni kaç kez topladığını düşündüm... Kaç kez...

 
Boşandığımda... Depresif günlerde kendimi örgüye vurduğumda, sen değil miydim ördüğüm atkıları takan? Nasıl ödenir hakkın? Hani şu Cunda tatilimizde arayıp nameler yapan adam guy çıkıp, kafamı duvarlara vurduğumda:)) Sen kurtarmadın mı beni?
İşsiz kaldığımda parasını bölüşen kimdi? Elli sende kalsın, bana yirmi yeter....
 
 
En sefil günümüzde masamız hep neşeli olmadı mı? Beyaz Türk'ün sefilliğine birlikte kahkahalar atıp, satıcı değiliz demedik mi?


Hep dostluk kazandı. Hayat bana bir değil iki tane adam gibi adam verdi kardeşimden gayrı. Ha tamam, hala bi başıma olabilirim ama bu da doğru değil, Burhan Bey ne dedi biliyorsun: İki başımıza yaşlanacağız. Hatta üç!


Sen benim sırtımı dayadığım adamsın. Hayat ağzıma sıçtığında beni hastaneden hastaneye taşıyan adam... Boğazı seviyorum diye beni erguvanlara götüren dost. Hangi camiden kalkacak cenazem bir tek sen biliyorsun...


Sabah nasıl uyandırılmam gerektiğini, kahvemi nasıl sevdiğimi bilen kaç kişi vardır? Ya da sence kimin umurundadır? Senin inceliklerin olmasa, Burhan'ın sabrı olmasa kaç para ederim ben?


Hayatta üç kez asker yolu bekledim; kardeşim, sen ve Burhan. Düğünümde ikiniz vardınız ya gerisi hikayeydi.. Kocamdan çok sizinle dans ettim yahu!


Beni evcilleştirdiniz. Evcilleşmeyen taraflarımla sevdiniz. Vazgeçmediniz. Bunun adı aile değilse nedir?


Birlikte yürüyelim, "toplu sekse karşı olalım", gülelim, ağlayalım olur mu? Daha çok gezelim. Bize lazanya pişir. Benim bıkkınlık veren fırın makarnamı söylene söylene ye!


Seksen yaşımızı da birlikte kutlayalım. Mutlu ve genç günlerimizin anısına sıkı dur lütfen. Benim sizden başka kimsem kalmadı..... Bak Jasmin çok uzakta, Victor yok... Ben kiminle gıybet yapacağım?


Elimden ne gelir bilmiyorum... Pek becerikli de sayılmam malum. Ama buradayım. Vallahi, billahi buradayım. Evim, ekmeğim senindir. Ahiretliğim sıkı dur yaw... Benim senden başka kalem mi var?

 
Hastalanırsın bilirim. Hassas adamsın, fazla soğuk, stres, içki iyi gelmez sana. Olsun, ne iyi gelecekse onu yapalım. Hepsine eyvallah.

 
Bu salonun dili olsa neler anlatırdı... Ne çok kahkaha, ne çok dert tasa... Haklısın, gençlikte umut vardı, şimdi çok azaldı. Ama hala var...
 
 
Sen olmadan boğazın anlamı olmaz... Sosisli yemek ve büfeciye sarkmak sen varken güzel. Yoksa kim toplar beni sokaklardan? Kim kurtarır büfecinin elinden? Hem kim lale alır bana senden başka? Neden lale severim kim umursar ki?
 

Kocaman kocaman masalar kursam, herkes olsa siz olmasanız eksik kalırım... Bütün gece konuşmasak da, bilirim oradasın, oradasınız... Artık başka türlü yaşayamam ki... İstemem de.
 

Anam babam beni dünyaya getirdi eyvallah ama burayı yaşanır kılan, bileklerimi kesmemi önleyen hep sizdiniz. Bana bak sakın atlama bi yerlerden, ihaneti kaldıracak durumda değilim. Bu hayatta birlikteyiz anladın mı? İt oğlu it, seviyorum seni!


Hiç yorum yok: