16 Kasım 2011 Çarşamba

THE WALL OLMAK THE WOLF OLMAKTAN İYİDİR.*


* ASLINDA ÇAKAL DEMEK İSTERDİM AMA ÇAKALIN İNGİLİZCESİ KAFİYEYİ BOZDU.
Hatunun biri içip içip, karşıma geçip bana "senin duvarların var" dedi. Nedendir bilinmez o an, dürüstlüğüme ek olarak nadiren ortaya çıkan, sakinliğim tuttu ve "haklısın, var galiba. Bir tek çocuklarla zaman geçirirken yok" dedim.
Şimdi, yok desem olmazdı çünkü ben onun gördüğü duvarların içindeyim. Dışarıdan nasıl bir manzara var, bana bilinmez... Ayrıca kendine ördüğü duvarlar hakkında da hiç fikrim yok!
Ve fakat o hatuna hitaben açıklamak isterim ki, benim duvarlarım içeriden şöyle görünüyor: esnek ve şeffaf. Hani uzay filmlerinde jelibon gibi birşeye parmağını sokarsın ve canın yanmadıkça bütün bedeninle içine dalarsın ya, tam olarak öyle işte. Burada mesele, benim duvarıma karşılık sende ne olduğu. Ne var sende? Sislerin ardına saklanan bir kurt musun yoksa? Eğer öyle isen iyi ki duvarlarım varmış, buna pek sevindim:) Yoksa sen beni, annemi ve kardeşimi yutardın yaw!
Ah, bu arada benim sivri dilimle de tanışmış oldun, afedersin ani oldu! Tatlı dilim de sadece çocuklar ve duvardan içeri girerek risk alanlar için :)

6 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

kimi duvarları bir başkası direkt içeridekinin içindekini görür, aslında duvarlar falan yok, paralele yaşamlar var.

Enis Diker dedi ki...

Wall deyince aklıma hep o müthiş film gelir. Emek'te kardeşimle seyretmiştik. Sene 1988 ya da 89, Çok güzel bir ses düzeniği vardı, koltuğa yapıştığımı hatırlıyorum.

Duvarlar iyidir bazen; derlenip toparlanmayı sağlar, insanın dağılmasını engeller, patavatsızların önünü keser. Gene de çok kapalı kalmamak iyidir; ortalığı havalandırmak için arasıra kapıyı pencereyi açmak lazım. Sizin yaptığınız gibi eşe/dosta retina okumalı, şeffaf kapılar kullanmak da güzel hocam :))

Fortunata dedi ki...

:) Size katılıyorum sevgili Guguk kuşu!

Fortunata dedi ki...

Ah ya, ben o yıllarda pek sinema meraklısı değildim, tiyatro ile bozmuştum aklımı. Ama belki dvd bulurum?
Şeffaf kapılarıma onay vermeniz de ayrıca büyük nezaket:) sevglerimle Enis bey.

Enis Diker dedi ki...

Buyrun burdan izlyebilirsiniz :) http://www.sinegoz.com/ingiliz/duvar-pink-floyd-the-wall-1982/

Fortunata dedi ki...

Teşekkürler! Hafta sonu izleyeceğim Enis bey:)