10 Kasım 2011 Perşembe

NEDEN UYUR, NE ZAMAN UYANIR?


UYUYAN GÜZEL NE ZAMAN UYKUYA DALAR? ONUN UYANDIĞI ZAMANIN ANLAMI VAR MIDIR? BİLEN VARSA BİRAZ ANLATSA?

4 yorum:

Enis Diker dedi ki...

Uyuyan güzelin uykusu bir bekleme, Mecnun'unki gibi, Godot'nunki gibi. Kim neyi, kimi beklediğini biliyor kimi bilmiyor. Bazen beklerken beklenen değişiyor, Leyla'da olduğu gibi geldiğinde tanınmıyor, vuslat başka bir şekilde gerçekleşiyor. Uyanmak galiba kendine uyanmak, kendinle devam etemye,(yolculuk nereyeyse)dönmek.Kendinle uzlaşma, kendini kabul sanırım (Gevezeliğimiz, ukalalığımız tuttu yine, kusura bakmayın :))

Fortunata dedi ki...

Biraz dedim diye iyice biraz anlatmışsınız Enis bey:) devamını bekliyoruz. Sevgiler&Teşekkürler

Enis Diker dedi ki...

Öyleyse devam edelim, biraz daha kurcalayalım :) Güzel zaten güzeldir de ona dert olan nedir? Onay, yoldaşlık, fetih mi? Mistik eski hikayedeki gibi lanete uğrayıp de kaybettiği öbür yarısını bekleyiş mi? Uyuyan güzel işinde gücünde bir sır prenses ise, ünvanını teslim edecek, tahtını geri verecek olan mı uyandıracaktır? Hoş herkes kendine göre dünynın en kıymetlisidir, mantıken bu doğrudur da; var olan dünyayı insan kendi gözüyle var eder. Yaşadığı dünyayı var eden insandan kıymetli ne olabilir ki:))

Yoksa avucumuzun içinden kayan hayatta tutunacak, zihni meşgul edecek bir şey mi sadece?

Aslında, belki de cevabı olmayan bir soruya aranan makul cevapların hiç biri tek başına bir anlam ifade etmeyecek. Bir baston değil baskasının bastonu olmak da değil, bazen sırtını dayanacağı bazen omuz vereceği hesapsiz, kitapsız bir yoldaslik cevabı olmayan soruya makula yakın uyanma cevaplarından biri olabilir. Tek başına yürüyebilenin, ayakta durabilenin beraber yürüme keyfini yaşama istegi de başka bir makul cevap olabilir. (Uyuyan prensin fethedilme beklentisini bir kenara bırakıp işe sembiyotik açıdan bakmazsak:))

------
Bu arada blogun ismin vermeden yöneltiğim sorunuza gelen espirili bir cevap da şu oldu : Uyuyan güzel güzelliği bozulacağı zaman panikle uykuya dalar, güzellik uykusuna yatar, uyandığı zamanın anlamı yedi uyurlar gibi olursa
değmiştir uykuya dalışına
ya da değilse ayvayı yemiştir. :))

Fortunata dedi ki...

Uyuyan güzel hakkında sizden başka beni ciddiye alan olmadı Enis Bey:) Neyse ki varsınız. Hürmetler