16 Şubat 2009 Pazartesi

Thyke Senden Yana Olsun.

Bahar sessizce gelmez dostum, ve bahar sessizce geçmez. İnan bana. Kalbi olanlara daima fısıldar gelişini. Düşünsene geçen sene nasıl bangır bangır yaşamıştık erken baharı? Bu yıl da aynısı olacak. Bu kez ben, senin en sadık izleyicin olacağım. Sen hakkın olanı hayattan alırken, ben haklı olanın kazandığını izlemenin hazzına bırakacağım kendimi. Erguvanların altında keyif kahveleri içeceğim bol bol.
Güçlülerden çok sıkıldım. Güçlülerin, şişik egolarla sarmalanmış hayatlarından, bambaşka yerlerde aradıkları anlık mutluluklardan da sıkıldım. Gırtlağına kadar kanlı zaferlere batmış, hayatlarıyla yetinen hallerinden içim bulanıyor. O hayatlara güneş olmaktan eskisi kadar zevk almıyorum. İnanır mısın, kızıp kızıp poyraz olmayı hayal eden, yakıp yıkmak isteyen yanımdan da fena halde sıkıldım. Herkesin lodosu kendine!

Şimdi, senin "sakinliğinin" tadını çıkartmak ve bana doğru esen rüzgarında gülümsemek istiyorum. Düşünüyorum ; elimizdeki tohumları yeterince harcamadık mı taşlık arazilerde? Yeterince filiz sırf yanlış mevsimde dikildiği için solup gitmedi mi içimizdeki topraklarda?

Şimdi dingin bir ormandasın, bizim varolmadığımız zamanlarda bizim sorularımızı sormaya başlamış ve artık başı mavi göklere değdi değecek olan bir çınar tarafından hayatın huzurlu yanına davet ediliyorsun.

Seni kocaman bir ağacın altında dinlenirken düşlemek bana, kendimi Kuzey Denizi'nde yelken açmış giderken hayal etmek kadar iyi geliyor.

Dün akşam sanki cebimde param varmış gibi Kuzguncuk'daki evlere baktım. Haftasonu konuştuğumuz ashram hayatını düşündüm; avlusunda kediler dolaşan, terasında güvercinler uçuşan, boğazın kokusu koridorun sonuna kadar erişen aydınlık bir ev... Huzurlu bir yazı masası... Mutfaktan gelen kahve kokusu... Hiç bu kadar yakın hissetmemiştim:))

Bu yana doğru derin bir nefes üfledi Thyke, saçlarımın içinden geçti vaadleri. Hiç bir yere tutunma lütfen. Bırak seni uçursun şans ve kader tanrıçası!

1 yorum:

kelebeklerözgürdür dedi ki...

:)
j.w.'den:
"The moon had faded to an outline and the stars were pale. D came and lay on his side next to me, throwing a blanket over us both. He kissed me. I wanted him to kiss me. His body, his warm skin, were truth. All the propaganda and the outrage, the politics and the rhetoric, miss the simple truth of my body and yours; we want to be alive, we want to be safe, we want someone to love, we want a place for our children, and everyone in the world wants these things. Nothing could be simpler. Nothing could be harder."

sevgiler