11 Şubat 2009 Çarşamba

Buz.


Kadın adama sorar: "Beni ne uğruna terk ettiğini hatırlıyor musun?"

Adam cevap verir: "Uzun zaman önce verdiğim sözlere karşı duyduğum sorumluluklar vardı, biliyorsun..."

Kadın tekrar sorar: "Artık sorumlu değil misin geçmişinden?"

Adam cevap verir: "Sadece kendimden sorumluyum."

Kadın uyanır. Bu sadece bir rüyadır. Yüzünü yıkar, kahvesini içer ve geleceğine doğru derin bir uykuya yatar. Adam uyumaya devam eder; o hiç uyanmaz verilmiş sözlerin özünü unuttuğu ölüm uykularından.
O gece kraliçe çok üşür, buzdan tahtında otururken, üst üste giydiği kürkler bile, kralının soğuk bakışlarına maruz kalmış kabini ısıtmaya yetmez. Gerçeğin rüyasını görmemek için gün ışıyana kadar kapatmaz gözlerini.
Buz Krallığı'na güneş sızmıştır!

3 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

O güzel güneş, kürklerin yerine sarsın ısıtsın seni.. Verilmemiş tüm sözlerde dağılsın gitsin meltemle.. Sen artık, bilge ağaçların gölgesinde, yüzünü güneşe dönmüş ve sadece mutluluğun salladığı salıncakların kraliçesisin..

Fortunata dedi ki...

Kraliçeye bu güzel sözleri iletmek isterdim ama kendisi korkarım hem kör hem de sağır. Ama ben onun adına teşekkür ederim. Aynı temenniyi paylaşıyoruz:)) Sevgiler..

kelebeklerözgürdür dedi ki...

şimdi sevgililer günü sabahı hiç tarzım olmamasına rağmen biraz romantik olacak ama :) seni çok seviyorum ben sevgili rapunzel. neden olduğunu hatırlamayacak kadar da uzun zaman olmuş sanki...sanki hep oradaymışsın ben de oradaymışım.
bunu sana aşkı ilan etmek için yazmıyorum tabii :) i like men :p...bunu şunun için yazıyorum. toparlamaya çalışırsak...gerçekler, masallar boyunca ilerler. farklı kostümlerle çıkarlar karşımıza belki her masalda...ama sonunda tüm masallar tükendiğinde bile geriye o değişmez gerçek kalacaktır yine...masalları güçlü / etkileyici kılan o gerçeklere bağlılıktır belki...sen masaldan masala dolaşıyorsun. ama gerçeğini içinde taşıyorsun. değerini biliyorsun, bir masalda bir role satmıyorsun, onunla ilerliyorsun hep. ve başka masallara geçenlerin ve gerçeklerini ceplerinden düşürenlerin dönüp dönüp senin masallarına göz atmaları bundan belki...biliyorlar, orada değerli birşey var. hani insanlar gerçeği unutmaz ya...kendi gerçeklerine özlem duyarak mı göz atıyorlar dönüp dönüp senin masallarına?...

"gerçeği bir kez gören göz rahat uyuyamaz"...derler...happy valentines efenim :))