18 Nisan 2021 Pazar

PAZAR GÜNÜ

 

Ne severim, ne de sevmem. Hiçbir güne dair özel bir hissim yok. Gün işte.  Ha belki azıcık C.tesi'yi kayırıyor olabilirim, onu da abartmadan.

Günlerden birgün ormanda gezinen prenses ( çiçeklenen erguvanın şerefine gülümseyen ben:)), kadim ağaçların ardından gelen sese kulak kesilir ( telefon çalar:)). Etekleri yaprakları yalayarak gelen kalbinin en gizli kuytularını açtığı Keçi Kadın'dan başkası değildir. ( sen:)) Ne zaman karşılaşsalar yüreği lal olmuş presesin saatlerce anlattığı hikayeleri sakin sakin dinleyen, öte alemlerde dostları olan tuhaf bir ulemadır Keçi Kadın. Upuzun parmakları, sarmaşıktan hallice saçları, sürme çekilmiş gözleri ve güçlü bacaklarıyla her zaman en olmadık anda, en karmaşık vakitte çıkar prensesin karşısına!

Prenses, Keçi Kadın'ı görür görmez eteklerini toplar ve ilk gördüğü ağacın altına oturur. Baharın tüm sesleri cıvıl cıvıl kavuşmalarını kutlarken, Keçi Kadın çantasından bir koku şişesi çıkartır. Mantarı açtığında ormanın tüm sesleri sus pus olur. Çünkü bu koku prensesin ilk gençliğinde yaşadığı gerçek sevginin kokusudur. Prensesin elleri titremeye, gözleri dolmaya başlar. Kaydedilmiş, uyutulmuş zamanlar dökülür dudaklarından. Saatlerce anlatır Keçi Kadın'a. Aşktan, sevgiden, iki insanı birbirine sımsıkı bağlayan öpücüklerden, sonsuzluk sınırına götüren günbatımlarından, Kule Ev'in çatısına tüneyen iblisten ve görünmez iplikçiklerden bahsederler. 

Ormanda gün sona ererken önce Keçi Kadın kalkar Pinar ağacının soğuklaşan gölgesinden, sonra prenses toplar eteklerini yavaş yavaş. Tüm kucaklaşamamışlar adına sıkı sıkı sarılırlar birbirlerine. Hint Okyanusu'ndan bir deniz kabuğu belirir prensesin ellerinde. Keçi Kadın diyeceğini demiştir.

Prenses o akşam kemerinde sakladığı iksirden kocaman bir yudum alır. Kollarının uzamasını ümit ederek, kulenin penceresine yükselen erguvana uzanmak için iyice sarkar boşluğa, ama dokunamaz. Kaydedilmiş zamanlara geri dönemeyiz... Çünkü hem hala bizimdir, hem de artık çok uzaklaşmıştır yaşadıklarımız...

Yanımda telefon, hafızamda asla çevirmeyeceğim birkaç rakam.  Pazar Günü. Erguvan. Keçi Kadın ve Prenses sendromu.

Hiç yorum yok: