19 Mayıs 2010 Çarşamba

YAĞMUR

Bu gece cnbc-e Pan'ın Labirenti'ni veriyor. Kaçıncı kez olacak emin değilim ama yine seyredeceğim. Bana şu an ve geçmişte olmuş ve olmakta olan ve hatta gelecekte olabilecek pek çok şeyden daha gerçek gelen bu filmi, bir şişe şarap eşliğinde ve her zamanki gibi salya sümük ağlaya zırlaya seyredeceğim. Zaten gözlerim açık unutulmuş musluk gibi sızdırıyor günlerdir.

Lüzumsuz bir hassaslaşma seziyorum yine. Belki ashram toplantısından, belki Valide Atik Camii'den ve kimbilir belki de Zonguldak maden işçilerinin yerin yüzlerce metre altındaki son nefeslerini hissetmekten oldu... Gerçekten bilmiyorum. Neredeyse iki haftadır neyi beklediğimi bilmeden, neyi terk ettiğimi bilmeden manasız, bol uykulu, amaçsız, hedefsiz saatler geçiriyorum.

Şimdi de balkonda oturmuş kargaları seyrediyorum. Az sonra yağmur gelecek. Onu da seyredeceğim. İçimden söyleyeceğim sözleri hazırladım bile: "... düşüncelerinizi bırakın, bir yaprağın yağmurdan sonra kaldırım kenarından akan sularda sürüklendiği gibi sürüklensinler. Onlara müdahale etmeyin, durdurmaya çalışmayın. Sadece seyredin...."

Namaste

1 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

yağmur seni güzel yerlere götürsün canım....

Namaste...