11 Ekim 2011 Salı

AH BE CANIM ANNEM :)


Çok korkuyorum çok, annemin televizyon seyretmesi, özellikle de bunu dizi kuşağının başlamadığı gün içi saatlerde yapması beni paniğe sürüklüyor! Korkuyorum çünkü o saatler en tehlikeli saatler. Evlilik programları o saatte yayınlanıyor, gelinlik ve çeyiz modası hakında bilgilerimiz tazeleniyor, hatta yıldız falımız ve detoks ihtiyacımız bile o zaman diliminde karşılanıyor. Sonra mı? E sonra ben ders yazmaya çalışırken odamın kapısı çalıyor ve annem "Elvan bu gece arınma gecesiymiş, nefret ettiğin kim varsa isimlerini beyaz bir kağıda yaz, eline de pembe kurdela bağla yat, sabah o kağıdı yak, bak arınacaksın" diyor! E şimdi yok arınmayacağım desem bir türlü, a tabii yapalım desem başka. "Anne iyi de nefret ettiğim kimse yok ki" diyorum. "Olsun yap sen, bak al, pempe kurdela getirdim" diyor gülerek. Hasbin Allah!!

5 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

daha dün arabada şunu düşündüm: bu annelik aptallık nerdeyse aynı şey galiba. fatma pınar o gün meyve püresinin tamamını bitirirse dünyanın en mutlu insanı olup seratonin patlaması yaşıyorum, kahvaltı, sebze, çorba, meyve menüsünde bir eksiklik olursa dibe vurup, bütün hayat enerjimi kaybediyorum. bu aptallıktan başka birşey olamaz ama annelik de böyle bişi...

Fortunata dedi ki...

:))) Aptallık demeyelim istersen Guguk Kuşu, orjinal bir durum sadece!Ama vallahi benim annem çok alem kadın!

guguk kuşu dedi ki...

yok yok valla benimki aptallık

sufi dedi ki...

Annelerin sözleri dinlenir değil mi?Ya böyle şeyleri sen yapsan da "saçmalıyorsun kızım!" diyen bir annen olsa daha mı iyiydi?
Alem kadın olan anneye de sana da sevgilerimle.

Fortunata dedi ki...

Çok haklısın Sufi, Allah'ın işine karışmamak lazım. Annemi bana vermiş ise vardır bir bildiği:)