27 Nisan 2011 Çarşamba

EĞİTİM ŞART:)

Volkwagen Passat.. Bu reklamı izleyen var mı? İnanılmaz:)))
Son aylarda giderek artan merakım elbette çocuklara yönelik. Çok keyifli kitaplar okuyor ve okudukça öğretmek ve sevmek adı altında, cahilce, onları nelere maruz bıraktığımızı şaşırarak görüyorum. Zulüm çeşitleri inanılır gibi değil!
Oysa bütün hikaye nasıl biri olmalarını istiyorsak öyle biri olmamız:)) Ne kadar kolay gibi görünüyor değil mi? Benim ilgimi çeken sistemlerde çocukla saatlerce oynamak, üzerine titremek ve ona herşeyin en yisini vermek kaygısı yok! İleride bir çocuğum olur veya olmaz, hiç önemli değil. Ama pek çok çocukla çalışırken bu bilgilerin hayatımı kolaylaştıracağı bir gerçek.
İşin ilginç tarafı bilgi hep aynı bilgi ve hep aynı kaynaktan. Değişen tek şey kelimeler ve biçimsel detaylar... Bunu açıklamak için yeterli seviyede olmadığım için şimdilik susuyorum:)
Ama bu konuda ilerideki günlerde yazmak isterim doğrusu. Çünkü işe yarayabileceğini ve blogumu okuyan annelerin ilgisini çekebileceğini düşünüyorum. Özellikle yoga ile varmaya çalıştığımız yere doğruca gidebilecekken, nerelerde oyalandıklarını anlatabilirsem harika olur! Ancak şunu da örnek vermeden geçemeyeceğim, durum şu gibi: susamış bir canlıya, gazoz veriyorsunuz!
Bugün okulda ikinci kez öğretmenler toplantısı var. Orada olmaktan ve bu mini mini insanların duyguları, mutlulukları ve sağlıkları hakkında bir çözüm arayışına dahil olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Ve ne kadar şanslıyım ki hayatım boyunca hep işinde bir numara insanlarla çalışma şansını yakaladım. hep öğrenmiyorum zannederek, çok değerli bilgiler biriktidim. Kullanmakta gecikmişsem de, değerleri azalmadı ki..
Yaptığım herşeyin, ilgimi çeken her detayın ve yapabildiğim işlerin beni odakladığı yer hep aynı: çocuk. Ve ben bundan çok mutluyum:))
Dün gece rüyamda Victor'u gördüm. Bana kendisinin de çocuklarla ilgili çalışmalar yaptığından bahsetti. Bilmiyor ve takip etmiyor olmama şaşırdı. Üniversitede çocukların beden sağlığı ile ilgili okuduğunu söyledi... Rüyam çok güzeldi. Victor'la çocuklar hakkında konuşmak içimi sevinçle doldurdu...

Hiç yorum yok: