20 Kasım 2009 Cuma

ÇAĞ ERÇAĞ & ROB DOUGAN


P.tesi günü ( 23 Kasım 2009, saat 20.00 ) Çağ Erçağ* ve arkadaşlarını dinlemeye gidiyoruz. Süreyya Operası’nda sahne alacaklar. Kendisini ilk kez 2007 yılında Müzik Festivali’nde dinlemiştim. Çaldığı enstrümana ve esere kendi kimliğinden izler bırakabilen, hani büyüklerin dediği gibi "şeytan tüyü olan” bir adam. Ufacık tefecik ama öyle bir ışığı var ki, sahneye fırlayıp adamı kucaklamak istiyorsunuz.
Yanında çalan abiler de fena değiller fakat bu sözümü yazın kenara, Çağ Erçağ yakında bütün gezegenin dinlediği bir müzisyen olacak. Çocuklarınıza onun konserlerini anlatacaksınız. Salonun nasıl coştuğunu, müzik dinlemenin hazzını...

Ayrıca ne alaka diyeceksiniz ya, en az Çağ Erçağ kadar beni duygulandıran bir diğer adam da Rob Dougan. Yanlış duymadınız. Bu adamın yaptığı müzik insanı ayık kafayla uçuruyor! ( ayrıca yakışıklı sayılır, meraklıları google araması yapabilirler, ben yaptım da söylüyorum:)) Ne zaman dinlesem kendimi deniz kenarında son sürat giden bir arabada ya da orsalamış bir yelkenlide hissediyorum. “Clubbed to Death” bence muhteşem bir düğün şarkısı olabilir. Melodi hayatta var olan her şeyi fazlasıyla hissettiriyor; geçmiş, gelecek... Bu müziğe rağmen evet denilmişse zaten işler yolunda demektir!



*Çello severler bu ismi mutlaka duymuştur ya da artık biliyorlar!
Önemli Not: Kasım dolunayı kaçtı ama dışarıda harika bir yeniay var.. Ay Takvimine göre yaşayanlar ne demek istediğimi anlayacaklar:))

Hiç yorum yok: