5 Mayıs 2009 Salı

Hızır, Ben Dileğimi Diledim!


Bu gece hıdırellez. Purusya Kralı yataktan kalkamadığı ve bendeniz iyice halsiz hissettiğim için Ahırkapı Şenlikleri yerine ön bahçede mütevazi bir kutlama yaptık sevgili Külkedi ile. Bence bu defa tamamdır. Yarın sabah suskunluğumu bozmadan suya attığım zaman dileklerimizi, ritüelin her aşamasını hakkıyla yerine getirmiş olacağız.


Geçen yıl aynı zamanlarda beni dileyen iki adam vardı. Hatta üç. Üçüne de yar olmadım, olamadım. Ama, bu yıl dünyanın bir ucunda hiç üşenmeyip, beni ve kendini el ele çizen adama, abuk subuk şakalar yapmak yerine -ki aklıma gelenler var idi :))- inanmayı seçiyorum. Gülümsüyorum ve diyorum ki: "ben de bizi çizdim kadim dileğimin yanına. Bakalım ne olacak?:))"


Sabah 07.00 de çalan telefonla uyandım. Zaten az uyuduğum bir gece böylece sona ermiş oldu. Telefonun diğer ucundaki adam "sabaha kadar oturduk Levent'le.... düşündüm... ve karar verdim;....." dedi. İnanmadım. Yıl 2008.


İşe gitmek için giyiniyorum. Vapurda buluşuyoruz. Saat 09.00. Aramızda mum çiçekleri var. Referansı çok parlak. Gözlerinin içi gülüyor. Onunla el ele oturuyorum vapurda. "Seni seviyorum" diyor. İnanmıyorum. Yıl 2008.


Akşam eve dönüyorum. Mail kutusundaki mektubu okuyorum. "Seni hep sevdim" diyor. En çok ona inanmalıyım ama... İnanmıyorum. Yıl hala 2008.


Bütün bir yıl beni yiyip bitiren ve artık ardımda kalan inançsızlığımı, üzerinden atladığım mumların alevinde yakıp, beni dileyen adamı diliyorum. Yıl 2009.


Herkesin dileklerinin kabul olduğu çok güzel bir bahar istiyorum.

4 yorum:

kelebeklerözgürdür dedi ki...

hmm..ben de beni dileyen bir adam mı dilesem elvanus :))

JoA dedi ki...

annem yıllar boyunca her hıdrellezde dileklerimizi yazdırıp bahçedeki gül dalına asar, şafak sökmeden kalkıp onları toplardı. sonra da içlerinde ne yazdığını bilmeden, hepimiz için en hayırlısının olması için dua ederdi. uzakta olduğum zamanlarda telefonda yazdırırdım ona dileğimi. bu yıl annemden ses seda çıkmadı. hıdrellez'i bloglarda görünce hatırladım. ama dileğim yok...

inanmayı seçmen ne güzel... umarım senin için ve herkes için en iyisi neyse o olur fortunata.

Brajeshwari dedi ki...

Bu yıl tüm dilekler olacakmış..Öyle duydum valla.. Göreceğiz:)

Fortunata dedi ki...

Sevgili Külkedisi,
Sen bana bakma ama aslında biraz düşünürsen karşılıklı dilek dilemek hiç fena fikir değil. Denemeli derim:))

Çok Sevgili Joa,
Ben kadim dileğim dışında hepimiz için huzur, sağlık ve sevgi diledim. Dolayısıyla garanti altındayız, merak etme:))

Kucak dolusu sevgiler....

Brajeshwari:))
Sen duyduysan doğrudur! Olur olmaz yazarım. Sevgiler....