22 Mayıs 2009 Cuma

"DÜKKAN"


İki yıl önce mahalleden arkadaşlarla Sabancı Müzesi'ndeki bir sergiyi görmeye gitmiştik. Abidin Dino sergisiydi galiba. Malum Fenerbahçe'de oturan ve bizim gibi fanusunda yaşayan gariban insanlar için oralar şehrin diğer ucu sayılır. Neyse, bütün gün müzeyi gezip, manzaranın her metrekaresini göz hapsine aldıktan sonra tam eve dönüyorduk ki, bizim sinemacı arkadaş " Armutlu'da harika bir yer açılmış, hadi gidip yemek yiyelim" dedi. Armutlu'da! Benim bildiğim orası Baltalimanı'nın sırtlarında ve de gayet tekinsiz bir gecekondu mahallesiydi ama şehirde mekan avına çıkan sinemacı bir kardeş elbette daha iyi bilirdi.Bazen susmak lazım.

Mevsim kış. Hava kararmış. Mahalle bildik mahallelerden değil. Garip garip amcalar dışında sokakta kedi bile yok! Yarabbim sonunda boğaz derdine canımızdan olacağız diye sızlanıyorum. Ama yüksek sesle değil, aksi durumda adım "tescilli huysuz"a çıkacak! En az on kişiye sorduktan sonra ve elbette her defasında üç buçuk atarak sonunda "dükkan"ı buluyoruz.

Gerçekten güzel bir mekan. Her şey İkea; basit, temiz ve sade. Fazlaca İkea ama açıkcası beni rahatsız etmiyor. Versace olmasından iyidir! (Bodrum'da adı lazım olmayan bir hastanenin ana girişinde Versace koltuk takımları vardı da, hiç unutamam kayınvalidemle gülme krizi geçirmiştik. İçimden koltukların üzerine kusmak gelmişti! Bu da benim paranın manasız teşhirine tepkim olsa gerek.)

Garsonlar gayet sempatik, müşteriler hafif sosyetik. Fakat bana uygundur. Abartılmadığı sürece; yani garson orası aş evi, bende evsizmişim gibi küstahça davranıp tepemin tasını attırmadığı sürece sorun olmaz. Tadımı kaçıracak bir durum göremiyorum. Göremiyorum? Yo yo bu erken söylenmiş bir şey! Burada sadece et var! Tanrım, oyuna getirildim:)

Akşam yemeğini otlayarak geçiriyorum. Neyse ki fazla aç değilim ve salata sunumunu sevdim. Özel bir şey değil aslında,; güzel bir tahta çanağa yığılmış ot nihayetinde! Dandik şaraplara gereksiz paralar ödüyor olmamız dışında ciddi bir sorun yok. Ekmek iyi, soslar da fena değil. Ama siz bana bakmayın, et seven birisi için adeta cennetteyiz. Asteriks'in, şenlik ateşi eşliğinde yediği kocaman kocaman bifteklerden ve bilumum baharatlı sosislerden var burada. Üstelik et dolabının önüne gidip, "şunu istiyorum" diyebiliyorsunuz. Etraftaki herkes, neredeyse dişlerinin arasından kan sıdırarak az pişmiş bifteklerinin tadını çıkartıyorlar. Manzaraya bakayım diyeceğim ama boğaz kuşbakışı bile değil! Ayrıca mahalleli her an bir bidon benzinle gelip, bizi yakabilir. Sanırım sosyete bu adrenalini seviyor!

Bütün bu çaba neden diye sorarsanız, "dükkan" caddeye şube açmış! Tutar mı? Bence tutar. Ben gider miyim? Cık! Hani et severlere haber edeyim istedim:))

A unutmadan, ben hafta sonu pikniğe gidiyorum. Etçil olmamakla* beraber mangal partilerine bayılırım. Gelmek isteyen varsa adres veriyorum: http://www.jaledural.net/ . Özellikle çoluklu çocuklu aileler için harika partiler düzenleyen Pilatescadısı'nın sayfasıdır.Yer kalmışsa buyrun:))



* Et denilince aklıma iki şey gelir: Bir, rahmetli kayınpederimin köpeği Wisky ile rosebeef maceramız. Aramızı düzeltmek için ona rosebeef vermiştim ve çok işe yaramıştı:)))) İki. E:T filmi. O da tamamen yazılımından dolayı. Yani etle alakam budur. Ama sucuk çok severim. Ne var ki, onu da "psikolojik kolesterolüm" yüzünden yiyemiyorum:((


3 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgilim derya hanımla birlikte gelmeyi çok isterdik ama,kendisi liposuction yaptırdı,bende pazar günü şampiyonluk maçına gidecem beşiktaşın.sizlere iyi eğlenceler.inşallah bi dahaki sefere

pilatescadisi-pilateswitch dedi ki...

Rapunselim, saçlarını salındır orada esen rüzgara, çiziktiriver en güzel masallarını... Orası iyi gelecek sana... ve çok sevindim son günlerde yaşadıklarımıza ....hayırlısıyla.. ooo lala

Fortunata dedi ki...

Sevgili Eczahaneci,sevgiline çok geçmiş olsun. Cesaretininden ötürü kutlarım. Başka bir zaman bekliyoruz.

Canım Pilatescadısı,sen tekrar buradaysan gerçekten çark benden yana dönmeye başladı demektir. Ölmeden doğulmuyormuş. Aşk bir küçük ölüm ( Fransızlar başka türlü söylüyor gibi görünse de, bence değill:)), öldüm ama dirildim. Vesile olduğu her şeyden de inanılmaz memnunum.
Masalın bitmesine az kaldı. Koskocaman öperim,kahvaltıda görüşürüz!