27 Temmuz 2024 Cumartesi

BU SABAH YAĞMUR VAR İSTANBUL' DA

 

Günaydın,

Beklediğim serin sabaha nihayet uyandım. An itibariyle gerçekten keyfim yerinde. Tuna'nın getirdiği mis gibi Viyana kahvem*, fonda yağmur ve klavye sesi. Daha iyisi varsa bile benim için şu dakika en iyisi bu.

Uzun zamandır sıkıntıyla yaşadığımız Temmuz bitiyor. Yerine gelen Ağustos'la ne edeceğimize ise henüz karar vermedik. Artık yaz zor. Zaten zordu da şimdi daha zor.

Bugün akşama kadar evde olup, akşam Kadıköy'deki yürüyüşe katılmak niyetindeyim. Hala yasanın geri çekilmediğine inanamıyorum. Ama şaşırmam da saçma, uzun yıllardır bana benzemeyen yaşamasın daha iyi diyen bir kitle var karşımızda, çoktan alışmış olmalıydım. Seçkinler diyor bize. Bir zamanlar çapulcuyduk, şimdi seçkinler, seçkinciler gibi birşeyler olduk. Yaşam hakkını savunmak ve bu kelime nasıl anlamsız yan yana. İnsanın karanlıktan nutku tutuluyor bazen. 

Kötülüğün ucu bucağı yok.

Bugün bizi nefessiz bırakan ve bu acıya tanık kılmaya çalışanların yarın birebir aynısıyla sınanması kaçınılmaz. Dünkü hayat daima kazanan kılmaz insanı. Bazen kazanır, hatta uzun süre kazanır ama sonra hoop diye kaybedersin. Bugünün kaybedeni olmak yarının kazananı olmayı engellemez. Enseyi karartmanın kimseye faydası yok. Meydanda yürüyüş mü var, tamam gideriz. 

ne diyordum, ha evet, bu sabah yağmur var İstanbul'da ve biz bu şehrin sakinleri sabah serinine uyanmayı çok özlemiştik. Çok şükür mutluyuz:)








*Julius Meinl. Bu bilgi Selma'ya:) Birbirimizden öğrenmenin güzelliği.

2 yorum:

Selma dedi ki...

Cok şükür 🤌🙏💦💦💦💙💙💙

Bunca kötülüklere rağmen uzaklardan sana kahve getiren Tuna Dünyanın hala iyi bir yer olduğuna inandırıyor insanı.

Dunyanin her tarafından kahve getirenin incelikli dostların çoğalsın 🙏☕🍫 ahhh bide çikolata 😋😋😋😋

Günün güzel geçsin 🥰🥰🥰

Fortunata dedi ki...

Gerçekten şanslıyım, çok şükür. Sadece bazen bardağın boş kısmına uzun süre takılı kalıyorum.