21 Temmuz 2024 Pazar

CEHENNEMDE TEST SÜRÜŞÜ GİBİ GÜNLERDEN GEÇERKEN

 

Günaydın,

Serin mevsimlerin özlemiyle yanıp tutuşarak uyandığım şu mübarek Temmuz sabahında öncelikle şu üç beş yaprağı kımıldatan rüzgara saygılarımı sunarak başlamak istiyorum güne. Zira hava akımı durunca nefes alış verişimi bile kontrol edemez hale geliyorum. 

İstanbul geçen yılın yaz aylarında da zorlanmış, hatta Ağustos'ta tıpkı şu an içinde olduğumuza benzer bir cehennemle sınanmıştı. Fakat bu yıl gafil avlandık. Haziran'daki baskın, üstüne Temmuz derken şehir delirmenin eşiğine geldi. 

Herkesin kendi dertlerinin yaşama tuz biber ekiyor oluşunu anlatmıyorum bile. İşsizlik hepimizin canını sıkan konuların başında. Kaldı ki iş olsaydı acaba bu sıcakta yapabilir miydik o da ayrı. Hayvan hakları konusu malum, insanlar ekonomiyle uğraşacağına hayvanlarla cebelleşip bizi unutsun diyen sistemin zekasını....

Bu nasıl bir yoldayız biliyor musunuz? Herkese kaybettiren, kazananı olmayan cinsten. Çünkü kötülük kazanmaz, hiç kazanmadı.

Korku, kaygı, felaket senaryoları... Sabah bunlarla başlarsak akşama bizden geriye ne kalacak ki?

Ben mi? Ben tuhafım. Komşunun bebek kedisine bakıyorum üç haftadır. Sahibi memlekete gitti annesinin ameliyatına eşlik etmeye. Benim Theo zaten bitik. Alerjisi azmasın diye onu günde beş defa suya sokuyorum. Kendimi de bir o kadar suluyorum. Günlük su içme mevzusu limitleri aştı gitti zaten. Üstüne hiç manası olmayan regl dönemi meselesi var. Muhtemelen menapoz yaklaştığından artık ilk gün ağrılı sancılı bir hal aldı. Yıllarca bir gün aksamamış, tek saniye sancı yapmamış yumurtalarım sanki onları kullanmadım diye giderayak intikam timi gibiler. 

Bütün bunların dışında klimacı savaşlarından birini kazandım. Araba kliması tamam. Şimdi ev için dua etmeye devam.

Sonbaharı planlama çalışıyorum. Online dersleri ayarlamaya, çocuk atölyelerine dikkatimi toplamaya gayret ediyorum. Zaten evi ve kendimi makul bir temizlikte tutmak bile yeterince vaktimi alıyor. Başka da ne yapayım ki? okuyor, yazıyor, mevsim s..tirip gitsin diye içimden tekerlemeler söylüyorum.

Peki sen? Sen nasılsın? Hayatta mısın?





Hiç yorum yok: