2 Temmuz 2024 Salı

2 TEMMUZ 2024, SALI.

 

Günaydın,

Osho'ya atfedilen ne yersen o'sun lafı bana ne okursan, onu yazarsın olarak çevirilebilir. Zira herkes okuduklarının etkisi altında kalır ancak benim hikayemde okuduğum kitaplar bazen haddinden fazla belirleyici oluyorlar. Hatta hayatıma giriş zamanlarının bile manidar olduğunu düşünüyorum. 

Mesela şimdi, tam da ormandan çıkmaya gün sayarken yeniden travma üzerine okumak ve ailemin gelmiş geçmiş yaşanmışlığına dair uzak okumalar yapmak olsa olsa Temmuz'un işidir.

Temmuz. Doğduğum ay. Temmuz bugüne kadar nasıl geçtiğine hiç dikkat etmediğim fazla sıcak bir ay. Galaksinin en travmatik adamını seçip, yıllarca takıntı haline getirdiğim ay. En azından şimdiye kadar öyleydi. Yeni dönem Temmuz tanımlarımda doğduğum, uyandığım, kendimi onarmaya başladığım, yaşamla adımlarımı değiştirdiğim ay diyeceğim. Çünkü mümkün. Ben neyi seçersem o mümkün.

Bu sabah tatlı bir serini var balkonun. Sanki Kadıköy'e inmek için güç toplamama yardım ediyor. Şanslıyım. 

Haftanın geri kalanında evden çıkmamı gerektirecek önemli birşey olmadığı için de şanslıyım. Hava durumuna baktım, Temmuz çok abartmayacak sıcakları. Hep böyle kabul edilebilir dozda sürüp gidecek. Bi de yangınlar olmasa keşke... Zeytinlerimin başına bişi gelecek diye ödüm patlıyor.

Neyse, korkularımızı beslemeyelim, önümüzdeki güne verelim dikkatimizi. vakti geldiğinde tam içinden geçerken ne yaşamamız gerekiyorsa yaşamıyor muyuz zaten?

Hepimize huzurlu, sakin olsun gün:)



1 yorum:

Adsız dedi ki...

🙏💙💐