6 Temmuz 2024 Cumartesi

6 TEMMUZ 2024


KURTULAN var hayatta, bir de KURTULAMAYAN. NACİ isminin anlamını biliyor musunuz? Cehennemden kurtulan demek. Peki İSMET? O da masum, günahsız demek. Kim çocuğuna cehennemden kurtulan günahsız diye isim verir? Muhtemelen bizzat cehennemi deneyimlemiş, bebeğine isim verirken adeta feryat edercesine kaderi değiştirmek isteyen biri.

Ebeveyn olmamakla ilgili burukluk ve şükür kalbimin odacıkları arasında gidip gelirken, hala denizin dibini tarayan çıpa gibi bu konuya saplanıp kalmış olmama hayret ediyorum. Doğrusu ediyordum olmalı aslında çünkü iyi kılamadığımız tüm ilişkileri hırs ediniyor, sonlandırılmayana hep kapıyı aralık bırakıyoruz. Pandora zavallılığı değilse ne ola ki bu haller?

Söyleyeyim travma.

Geçen hafta yüzlerce kişi blogumu okumuş. Nereden Hong Kong'dan. Toplam okuyucu sayısı Dünya genelinde beş bin. Ne kadar ilginç değil mi? İnsan merak ediyor, neden Hong Kong?

Benim cehennemden kurtulamamam Pazartesi başlanan diyetlere benziyor. Bir süre gayet iyi gidiyor ama sonra tökezliyorum. İçimdeki ses bu hikaye böyle sürer gider ama seni eskisi kadar yıpratmaz dese de biliyorum yolum uzun, hatta upuzun.. Çünkü insanı asıl tüketen umursanmamak. 

Geçenlerde bir psikolog sevginin karşıtı nefret değil, umursamazlıktır dedi. Nasıl katılmayayım ki?

Cehennemde kim var, kim kurtuldu, kim yandı diye düşünerek ömrümü bitirmek yerine Tanrının Lütfu  rengarenk adıma vermeliyim dikkatimi. Hırsız hala evimde, hırsız hala kendi merkezinde, hırsız ışıkları yaksam da görmez, tavuk karası gözleri. Işıkları açıp "seni gördüm" demeyi istedim, hatta dedim ama kaçtı. Koltuğun altına saklandı. Daha fazla zaman kaybetmemeli o halde.

Bugün 6 temmuz, fırtına takvimi sadece fırtına demiş. Ben "cehennemden kurtulan fırtınası" diyeceğim. Zebanilerin kapıdan çekildiğini bir tek ben görüyorsam yapacak birşey yok.

Nasıl bir doğumgünü hediyesi güzel olurdu biliyor musun? Boğazın kıyısında oturduğum, rüzgarı kokladığım bir günbatımında beni özgür bırakan, herşeyi yitirip yeniden başlamama ilham veren bir işaret. İşte o nefis hediye olurdu yeni yaşıma, yaşamıma.





Hiç yorum yok: