11 Temmuz 2024 Perşembe

11 TEMMUZ İKİNCİ KAHVE, SABAH DEVAM EDİYOR.

 

SUSAN SERANDON, bir filminde "neden insanlar hayatında birini ister biliyor musun?" diye soruyor karşısındaki adama. Adam aşk, tutku vesaire gibi bişiler zırvalıyor. Kadın ise "insan diğerini yaşadığına tanıklık etsin diye ister" diyor. Katılıyorum. Buradayım, varım, beni gör diye yalvaran ruhlarla dolu Dünya ve belki öte alemler. Hepimizin en derin arzusu  koşulsuz sevilmek.

Ben şanslıyım. Umduğum, arzu ettiğim kişiler tarafından olmasa da hiç beklemediğim yerden oluk oluk akıyor sevgi. Bazen bir kadeh şarap oluyor, bazen tulum peyniri, bazen hediye paketine iliştirilmiş eflatun çiçek ve bazen de sabah sabah çalan kapıya hayret. Sağol Selma, uzun zamandır bir bitki arzuluyordum ve bu sabah geldi. Senden. Latince adını henüz bilmiyorum. Ne kadar ışık ve su sevdiğini de. Tek bildiğim adı Selma. 

Kimse bana masal anlatmasın, ben bütün masalları ezberden biliyorum ama benim diğer anlatıcılardan bir farkım var, ben masala karışan gerçeğin kokusunu alıyorum.

Bugün ormandan çıktım. Artık yeni hayatıma başladım. Bu hayatta hakkım olanın üzerine yatanlara, bir afedersini bana çok görenlere, haklı olmak uğruna bana sırtını dönenlere, yokluklarıyla canımı yakanlara yer yok!

Sadece sevdiğim, sevildiğim, çabaladığım, çalıştığım, yazdığım, okuduğum, yüzdüğüm, öğrendiğim, iyileştiğim, iyi edebildiğim yerlere açık pencerelerim. Kalbimin tüm odalarını sonuna kadar açtım, havalandırdım, masam hazır, kahve demlendi. Beni tanımak, sevmek, kendini güvenilirliğime bırakmak isteyen buyursun. Deliliğim, incinmişliğim ve dibinde sek sek oynadığım kuyularımla buradayım.

Tüm hırçınlığım ve kırılganlığımda sevilebilir ve sevebilirim.

2 yorum:

Selma dedi ki...

En sevdiğim şey; sevdiklerimi mutlu etmek. Şu yazdıklarını okuyunca "ne iyi yapmışım, gel de şimdi Elvani sevme" diyorum 💙🫒🫒🫒🫒🫒💦💦💦💦

Fortunata dedi ki...

yaaa :))) Selma:))