3 Şubat 2022 Perşembe

SULAR SELLER İÇİNDE BİR PERŞEMBE



Günaydın, 

Bakınız, Perşembe'yi sel aldı türküsüne efsane ortam! Yağmur duracak gibi görünmüyor. En azidan şimdilik. Neyse ki evden çıkmami gerektirecek bir isim yok.

Halet i ruhiyem düne göre daha iyi, belki D&K vitamini ve temiz beslenme bedenimden önce ruhuma iyi geliyor? Hani şu geçenlerde bahsettiğim his var ya, hayat bana bir tokat atıyor, ben kendime iki demiştim. İşte o his fena. O duyguda fazla kalmamalı, hemen şefkat diline dönmeli insan. En azından ben böyle yapmaliyim. Zira kırbaçla hizaya gelen tiplerden değilim. Benim ince ayarlarimin güvenlik ve sevgi önceliği var.

Peki nedir şefkat dili? Bence tek bir dil değil, kişiden kişiye değişir. Benim icin temiz beslenmek, yoga, yüzmek ve bol bol yürümek, okumaktır, sana göre uykudur. Bilemem. Sevgi işte. Hepimizin sevmekten ve sevilmekten anladigi farklı farklı . Aynı şey, şefkat için de geçerli. Şefkat denildiğinde neyle kodlandiginizi ancak siz çozebilirsiniz.

Dün bende İnci vardı. Çok hoşuma gitti ona iş çıkışı kahvesi pişirmek ve günü sohbetle tamamlamak. Geldiğinde enerjisi çok dusuktu. İkimizin de düşüktü. Hatta ben uzanmistim biraz. Kapıyı saçlarım darmadağın açtım. Ama kahveden sonra ayıldık, hatta biraz iş konuştuk. Sonra sohbete devam ederek yemek pişirdim. Yedik. İkimize de iyi geldi. İnci gelmeseydi çilekli salata yapmazdım. Enginarı rendelemeye usenebilirdim.Açikcasi sakin bir sofra, azıcık halden anlama ve bı tutam hayal kurmayla ikimizin de beden dili, ses tonu değişti. 

Benim şefkatten anladığım bu; içtenlikle sunulan, sadelikle paylasilan gündelik hayat. Düşünmeden, bedeni öylece akışa bırakarak, karşındakini zorlamadan, sadece teklif ederek. Eğer istemezse değersizlik hissine düşmeden ona alan tanıyarak. Dans gibi. Özenli, adım takip eden, aynı zamanda hesapsızca ritim tutturmak...

Şefkat hesapsizliktir benim lisanimda. Kosulsuzluk. İçtenlik. Şimdiki Zaman sarkisi. Hesap yapılan yerde sevgi olmaz. 

Senin için nedir şefkat? Nasıl daha iyi hissedersin kendini? Hadi bir ortam yarat ve içine yerleş, orası yol kenarindan akan yağmur suları gibi hesapsızca huzur bulduğun yer olsun. 


Güzel birgün diliyorum.





Hiç yorum yok: