7 Ocak 2010 Perşembe

YOLLARI YOKUŞLU, GÜLLERİ DİKENLİ BAHÇE ACABA NEDİR?

Burada gül de, var dikende. Aşk da var, şiddet de. Huzur da, uykusuzluk da... Bahçeye hoşgeldiniz. Nicedir kapısından bakıp, güllerin kokusunu derin derin içinize çekiyordunuz. "Sahibi kim?" diye mahalle bakkalına sorarken görmüştüm sizi. Hatta göz göze gelince utanıp, kaçmıştınız.

İçeri girene kadar az uğraşmadınız. Yüz kere caydınız, yüz kere "tövbe!" dediniz ama işte buradasınız. Kınamıyorum. Yargılamıyorum. Fakat burada dikenler de var... Sonbahar da var... Güneşsiz günlerde daha çok ilgi bekleyen, sadece su ve gümre değil, bol bol şiir, şarkı duymak isteyen çiçeklerle birliktesiniz.

Giriş de, çıkış da serbest bu bahçeye. Sadece dikkat etmelisiniz. Çünkü herkes tam gelip, eksik gider buradan. Kiminin saçı takılır dikenler, kiminin eteği... Telaştan unutulur ya da öfkeden fırlatılıp atılır birşeyler...

Anılarını bahçede bırakan bir dostum vardı. Bazen dönüp dönüp ardına bakardı sanki bir gelen varmış gibi... Geçenlerde köprüde gördüm onu. Gülüşü değişmiş, bakışı değişmiş... Anılarına kavuşmuş nihayet, anılarıyla kucaklaşmış. Unutmanın lanetinden kurtulmuş! Sıkı sıkı sarıldım, öptüm yanaklarından. Avuçlarındaki izlere baktım." Geri aldım" dedi. " Bütün bahçeyi tarumar ettim ama benim olanı aldım". Ağladı. Ağladım. Sonra güldük.

Bedel ödemeden çıkamazsınız bu bahçeden, unutmayın. Ama bedel ödemekten kaçanlar, pişmanlıklarının faizi altında ezilirler, asıl bunu hatırlayın...


Bahçeye hoşgeldiniz.




11 yorum:

Adsız dedi ki...

hoşbulduk fortunata. :)
gerçi yazar bahçe ile neyi kastetmiş tam anlayamadık ama güzel bir yere benziyor.
kalp midir bu bahçe, erenlerin dergahı mıdır, sufilerin mekanı mıdır? gibi sorular takılıyor aklıma.

Fortunata dedi ki...

Haklısın sevgili Adam, gül ve diken denilince insanın aklı Mesnevi'ye gidiyor. Fakat ben daha beşeri bir durumdan evlilikten bahsetmek istemiştim. Çok değerli bir dostumun kararını saygıyla karşıladığımı söylemek istedim...
Farkındaysan bir bahçıvan yoktu:))

Adsız dedi ki...

nasıl anlayamadım ya? :)
oysa edebiyatım hep iyiydi.
daha çok çalışmam lazım galiba hocam. :)

Butterfly dedi ki...

Güzel yazıyorsunuz! Bir kaç gündür ilgiyle ve merakla takip ediyorum.

Fortunata dedi ki...

Estağfurullah sevgili Adam, hep beraber öğreniyoruz işte. Hocalık ne haddime.

Fortunata dedi ki...

Sevgili Butterfly,
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Hoşgeldin:)

Adsız dedi ki...

güzel yazan, güzel anlatan kişiye hocam desem çok mu? değil bence. :)

Butterfly dedi ki...

olur bence:) dedik gitti:) sayın hocam yazmaya ve paylaşmaya devam edin lütfen! Herkes bu hayatı yaşıyor ancak herkes böylesine dillendiremiyor!

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

on numara mekanmış bu bahçe. nasılsa gezip tozmanın bir bedeli olacak değil mi? o bedelin yanında fazlalık kilolarımızdan ve hatırladıkça utandığımız anılarımızdan kurtulabiliriz.

Fortunata dedi ki...

Sevgili Sürüden Ayrılan Koyun,Hoşgeldin.
Kilo dedinde gerçekten boşanmak zayıflatır:))) Gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Bir kadın ya da erkek şişmansa vardır o evde bir sıkıntı:)) Yani genellikle.
Önemli Not. Flört döneminde alınan kilo başka bir durum, onu karıştırmayalım.

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

kiloyla ilgili pek problemim yok ama olursa bu bahçede bundan kurtulabileceğimi biliyorum.

not: en kralından bekarım :)