21 Ocak 2010 Perşembe

MİHRAP*


Bu tabloyla çok geç tanıştım... Ama onu gördüğümden beri aklımdan çıkmıyor. Sizin de ilginizi çekerse şayet yukarıdaki link belki azıcık fikir verebilir...
Malum Ocak ayı zor bir zaman İstanbul'da... Benim tanımımla "faili meçhuller ayı". Bu yüzden devede kulak olan politika bilgimle zırvalamayacağım. Sadece bu tablodaki sakin ve iddasız kadına, onu resmeden ressama saygılarımı sunacağım. İster kuralları tabuları yıkmayı, ister aşkın her şeyin üzerinde oluşunu, isterse anneliğin kutsallığını anlatsın; bence farketmez. Asıl önemli olan bütün bunları aynı anda çağrıştıracak kadar etkili bir eserin yüz yıl evvel bu topraklarda ortaya çıkartılmış olmasıdır. Cesarettir. Olmakta olanın yanlışlığına itirazdır. Oysa şimdi fareler gibiyiz... Kıçı kırık bir blogda bile "ne bu len ?"diyemiyoruz. Diyemiyorum...
Benden daha cesur ve donanımlı olanları, ortaya çıkıp konuşanları, yazanları alkışlamak dışında süklüm büklüm oturuyorum. Affet beni "faili meçhuller ayı"... Affet.
*Osman Hamdi

6 yorum:

Gadno Kopele dedi ki...

ilk bakışta alelade ama daha dikkatli bakınca çok enteresan bir tablo, ben de şeker ahmet paşa hayranıyım, ne enteresan işler çakıyor biraz arayıp karıştırınca..selamlarımla..

Fortunata dedi ki...

Haklısın Gadno Kopele, kimbilir daha neler var atladığımız... Sevgiler..

Adsız dedi ki...

sevgili fortunata;
bundan hiç haberim yoktu, çok şaşırdım ve şöyle dedim: 'hangi osmanlı?' acaba aynı tablo kanuni ya da yavuz ya da yıldırım beyazıt zamanında yapılsaydı nasıl karşılanırdı?
sözde hoşgörülü inanç sahipleri benzer bir resim bugün sergilense nasıl tepki gösterirler acaba?!

anlamadığım bu tablo bugüne kadar neden medyada yer almadı ya da aldı da biz mi fark etmedik?
kaplumbağa terbiyecisiyle tanırdık osman hamdi yi oysa.

paylaşım için çok teşekkür.

Fortunata dedi ki...

Gerçekten çok güzeş değil mi sevgili Adam?
Bakalım daha neler öğrenceğiz...

No More Virgilius dedi ki...

Az konuşmak iyidir:)

Fortunata dedi ki...

Bunu sen mi söylüyorsun sevgili Virgilius? Bak şimdi kafam karıştı:)))