18 Haziran 2009 Perşembe

Mola & Teşekkür

Dar kapılardan, zor zamanlardan ve sembollere boğulmuş rüyalardan geçerken yanımda duran ve "dağ gibiyiz" diyen - demeyip, hissettiren - , sarılıp sarmalayan tüm dostlarıma teşekkür ederim. Bir kaç gün için buralarda olmayacağım. Blog sizlere emanet.
Önemli not: Bugün Muse, 31(otuzbir) yaşına giriyor. Kendisine yıllar önce "tanrının bana vermeyi unuttuğu kardeş" demiştim bir magnet aracılığıyla... Sadece bilmesini isterim ki hala aynı şeyi hissediyorum. Ayrıca o unuttu da ne oldu, ben aldım işte kardeşimi! Mutlu Yıllar dostum. Sana köyümden bir hediyeyle döneceğim.

2 yorum:

JoA dedi ki...

sevgili fortunata, taaaaa kaç gün önce "çile odası 1" başlığını görünce kendi kendime dedim ki "şimdi okuma bunu". sanırım o sırada istemiyordum yüzleşmem gereken şeyleri.

karmakarışık olmuş bir hayatın ortasındaki huzur veren adamın eline tutundum, bekledim. onun hayatı da benden daha az karışık değil ha! o da aynı şeyi yaptı. ne öldük ne olduk. "ölü dalga" denen şeyin ne olduğunu tam anlamadım açıkçası ama sanırım bu sükunet denizindeki çırpınışlarımız bu tür dalgalara bir tepkiydi. sağlam çıktık fortunata.

şimdi bakıyorum da, her zaman yaşadığımız hasarlara rağmen sen de sağlam çıkmışsın. paçası kıvrık pantolonun, botların, yüzündeki afacan gülümsemeyle, deneyeceğin zahiri değişimlerle, kendini dönem dönem kapattığın ve kapatacağın çile odalarıyla, şu meşhur çeyiz sandığından çıkan iğneoyası gibisin. emek verilmiş, zarif, kırılgan, ama kolay kolay sökülmeyen.

obana gittiğine göre, benim gibi yörük müsün yoksa sen de? nedir bizim bu köklerden çektiğimiz? ya da ondan mıdır bu köksüzlüğümüz?

mutlu oluyorum senin cıvıltılarını okuyunca. iyi tatiller... ve doğumgünü çocuğuna mutlu yıllar.

Fortunata dedi ki...

Sevgili Joa,
Az sonra yola çıkıyorum. Güzel sözlerini yüreğime ekledim, bin kere teşekkür ediyorum.
Çile odaları baki... Ölü dalgalar da öyle... Ama neşem de baki:))
Yörük değilim Joa ama kökler beni de çok etkiler oldu yaşlandıkça, gelir gelmez köklerim hakkında yazacağım. Koskocaman öperim... Tuttuğun ele selam söyle, kıymetini bilsin yol arkadaşlığının:)))