10 Haziran 2009 Çarşamba

Kanadın Altına Saklanmak Hali.

Hayatı boyunca dağ duruşunda kalmaya mahkum insanlar ordusuna kayıt yaptırmak istiyorsanız, sıraya girmelisiniz! Hiç bir takviye birlik yoktur ki, gönüllüsü bu denli bol olsun.
Daha önce, Maya Takvimine inanan topluluğun sızdırdığı bilgiye göre, gezegenin zor bir süreçten geçtiğini yazmıştım. İnanmış mıydım? Pek değil. Yine de, acayip bir şeyler döndüğünü anlamak için dahi olmaya gerek yoktu. Bütün hikayelerin havalarda uçuştuğunu, insanların kafasının içinde bin tane masal gezindiğini gayet iyi hissediyorduk. Hissetmiyor muyduk? Sonuç? Tanıdığım hemen hemen herkes, yani yanılma payımı yüzde bir olarak tutup söylemek gerekirse % 99, dibine kadar mutsuzdu! Mutsuz...

Ben % 99.5 noktasında duruyorum. Yıkıldı yıkılacak bir ağaç gibiyim. İçimi kurtlar kemiriyorsa da dallarım yemyeşil. İnadına boyum uzuyor, inadına "ilaçlamayın uleyn, ben hallederim kurt kardeşlerin derdini" diye gülümsemeye çalışıyorum. Kendimi ikna etmeye çaılışırken etrafa saçtığım gülücüklerden cildim kırıştı. Psikiyatristlerden esirgediğim parayı yakında estetik cerrahlara bayılacağım. Yani bu hikayelerden ekmek yiyecek tek topluluk doktorlar olacak:)

İçine kurt girmiş tek insan ben miyim diye artık sorgulamıyorum. Herkesin içi dışı kurt olmuş. Kiminin gözlerini yemiş, kör etmiş, kiminin ruhunu... Ve fakat kurtlarla savaşta en iyi mücadele şeklinin sağlam kalan alanlara yatırım yapmak olduğunu keşfettim. Hala eliniz tutuyorsa yazın, burnunuz sağlamsa güzel birşeyler koklayın. Kollarınız sağlamsa, yorulmuş bir dostu kanadınızın altında saklayın...

Kurtlarla anlaşın, bazen gezmeye çıksınlar. Onlar dışarıdayken içinizdeki boşluğa çocuk kahkahası yerleştirin. Bırakın birileri gövdenize sarılsın, birileri dallarınıza dilekler bağlasın. Ancak bu şekilde kurtları uzak tutabilirsiniz. Size geri döndüklerinde içinizde yankılanan umut, kurtlara dar edecektir ortalığı... Kurtlar, inadı inatla karşılar ama teslimiyete karşısında pılı pırtıyı toplar giderler. Zaten en büyük mücadele teslimiyetmiş, ben gelmiş geçmiş tüm doğu öğretilerinin yalancısıyım:)

8 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

böyle bir güzel geldi ki bu yazı, burada anlatmakta zorluk cekerim...

aldım bir parcasını, blogumun soluna koydum, iznin ile..

Adsız dedi ki...

çocukluğumuzun idolü doğu öğretilerin ilk temsilcisi çekirge david carradine gçenlerde otel odasında asılmış halde bulununca doğu öğretilerine inancım zayıfladı.en büyük mücadele hollywood canavarları gibi vuruldukça bir şekilde tekrar ayağa kalkmaktır.dalllar yeşil ama içimi kurtlar kemiriyor cümlesine bayıldım(hemen çaldım gene.hihihi)

Fortunata dedi ki...

Sevgili Brajeshwari, ne mutlu bana senin bloguna misafir olmuşum:) Kucak dolusu sevgiler...

Eczahaneci,çalmak ne demek, kelimeler tekelimde değil ki, güle güle kullan. Senin olsun.

Adsız dedi ki...

Prof. Ömer Tuncer, psikiyatr, (216-418 0923) yeri Altıyol'da. Ben dün gittim, büyük bir çöküntü içerisindeyken tek seansta hayata yeniden döndüm. Genelde bir iki seansta işi bitiriyor. 250 TL ama kesinlikle değer. Hiç olmazsa bir kez gidin, neden daha önce gitmemişim diye hayıflanacaksınız. Bunu size özel yazdım, yayınlamazsanız memnun olurum.

Fortunata dedi ki...

Adsız bey ( ya da hanım ), ben ve bütün blog okuyucuları bu bilgi paylaşımı için teşekkür ediyoruz.

Adsız dedi ki...

Yayınladınız, peki. Sizden çeşitli beklentileri olan arkadaşlarınız ve hatta kendinizin verdiği hiç bir desteğe benzemediği için psikiyatrı önermiştim. Banka hesabınıza o miktarda katkı sağlayamam, ama gönül hesabınıza en iyi dileklerimi gönderiyorum. Hepimizin sorunlarımızı en iyi şekilde çözebilmemiz dileğiyle.

Fortunata dedi ki...

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim/z. Sevgiler....

Adsız dedi ki...

Cevabınızdaki sıcaklık için teşekkür ederim. Eğer büyük ısılarımız yoksa, herhalde hepimizin (en azından benim) böyle küçük ısılara ihtiyacımız var.