13 Ocak 2009 Salı

İç Deniz Haritası .

Dizlerinin üzerine bıraktığım haritaya bakmadın bile. Oysa, o benim iç deniz haritam. Fakat sen her zaman olduğu gibi görmüyorsun. Gözlerin harita okumak üzere eğitilmemiş, bunu anlıyorum. Sırf bu nedenle sana harita okumayı öğretiyorum.
Dinle:
Şu, mavinin açık tonlarıyla gösterilen yerler kalbime yakın sığ sular. Orada aklın direnişiyle karşılaşabilirsin ve emin ol salmanın dibe sürtmesine an kalmıştır! Hemen uzaklaş. Unutma; bu haritada yapman gereken en önemli şeylerden biri sığ sulara dikkat etmek. Aynı rengi en derin, en koyu lacivertimin ortasında da görebilirsin. Daima hazırlıklı olmalısın. Senin için dört tane kardinal bıraktım sığlıklara; kuzey, güney, doğu ve batı kardinalleri. Onlar sana ne yapman gerektiğini söyleyecekler. Kulaklarını aç ve dinle.

Derin sularda korkmana gerek yok; ceketinin cebine bir pusula ve bir iskandil koydum. Pusulanla kerteriz alabilirsin yıldızlardan, dağlardan. Fakat sakın mevsimin ne olduğuna bakmayı ihmal etme. Aklın kıyılarından uzaklaşmak bir aşık için çok tehlikelidir; bu yüzden gece seyri boyunca yıldızlara güven. Kocaman kocaman balıkçı tekneleri ve şilepler seni korkutmasın, silyon fenerini yak ve sakince yol al.

Sana birbirinden güzel fenerler ve fenerlerin şifrelerinde mesajlar bıraktım. Oku, okudukça kendini daha iyi hissedeceksin. Bu bizim aramızdaki bir alfabe; denizin ve denizcinin. Unutmadan, dipte ne olduğunu merak ettiğin zaman iskandili sallandır, sana en beklenmedik zamanda bir sürprizim var.

Sakın rüzgarlardan korkma, bol bol liman var iç denizimde. Öfkemin şiddeti bir an için seni ürkütürse, direnme lütfen; vur camadanı ve hemen en yakın limana sığın. Savaşmana gerek yok, rüzgar senin düşmanın değil, ben de değilim. Nasıl olsa hiç bir fırtına sonsuza dek sürmez. Amacım seni yok etmek değil. Her yüzümü gör istiyorum.

Haritayı kaybetme. Tek kopyası sende. Ben bile orjinalini bulamıyorum, onu ikimiz için de korumalısın. Şimdi tekrar bak ona, beni görebiliyor musun?

7 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

harika, tek kelime

Disegno dedi ki...

Önce bunun yalnızca edebi bir metin olmasını diledim; etkileyici bir metin.
Sonra gerçek olmasını da diledim; yaşayanlara hüzünlüde olsa çok şey katardı şüphesiz.
Çevremdeki insanlardan ne kadar uzak olduğumu hissettim.
Artık daha uzun edebi metinler bekleyeceğiz senden.

Fortunata dedi ki...

Sevgili Brajeshwari,
Senden böyle bir yorum almak çok güzel.Çok özel. Teşekkür ederim.

Disegno,bu metin tamamen kurgu olmadığı gibi tam anlamıyla gerçek de değil.Yolun ortasında bir yerde, ipin üzerinde, kalbimin tam içinde..Beğenmene çok sevindim. Daha uzun metinler için çalışıyorum. Şükürler olsun ki hayat bu konuda gayet besleyici:))

pilatescadisi-pilateswitch dedi ki...

kristal kanatlı melek demem doğruymuş bak..:)seni seviyorum

Fortunata dedi ki...

Ben de seni seviyorum Pilatescadısı:))

Adsız dedi ki...

wav..bu harbi iyiydi..adami kic ustu oturtuo..:)

Fortunata dedi ki...

Beer kardeş, beğenmene memnun oldum. Sen oturdun kıç üstü ama hala iki yağı üzerinde gezenler var:))