10 Haziran 2008 Salı

Bingül & Cenco Hakkında.


Herkesin evliliğe inancı yıkılmış, çoğu ikinci tura dönerken ve birbirine felaket hikayeleri anlatırken, - ben de bunların başını çekerken , bugün iyi bir örnekten bahsetmek geldi içimden: Bingül & Cenco!

Onlar birbirlerini nerede, nasıl bulmuşlar ve bulur bulmaz nasıl da akıllı davranıp bir daha bırakmamaya karar vermişler bilen bilir. Burayı uzatmadan geçmek isterim. Sadece içimden anımsadıkça takdir ederim zamanla olan barışıklıklarını.
Başlangıcını yadırgadığım ve sürmesini hem isteyip, hem de acaba diye baktığım bu güzel ilişkinin resmiyetinin ikinci yılı doldu bugün. İşin aslı, benim acabalarım bu evlilik başladığı an bitti. Çünkü aynı dili konuşmanın, farklılıklara uyum sağlamanın, krizin en sıcak anında parlamadan konuşabilmenin mucizesidir bu çift. Söylesenize kaç kişi tanıyorsunuz ki haklarında çift diyebilelim? Evli deriz, adam kadına aşık deriz, ya da kadın adama köle... vs vs ama çift olmak?

Bingül, şu dünyada tanıdığım en olgun ama aynı zamanda en çocuk ruhlu kadın. Hem güçlü, hem naif. Destek olabilen ama rol çalmayan, güvenilir ve sıcak. Bütün bu özelliklerinden dolayı asıl ben talibim ona amma O, Cenk'i seçmiş bir kere! Oysa sebze ve meyva yetiştirebilen, muhteşem taze fasulye yapan, sarı saçlı, beyaz tenli bir sevgili kim istemez? Üstelik çizgi film de seviyor! Arada bir yollarda kayboluyor ama kendi içindeki haritayı çok iyi biliyor bu kadın.
E tabii Cenk de harcanmamalı... Davul çalan, excellll kullanabilen, gelecekte ünlü olup bizi porto şarabına boğacak olan, mutfakta harikalar yaratan, süper araba kullanan ve nadiren sinirlenen bir adam da kolay bulunur bişi sayılmaz:)))

Elbette onları benim gözümde özel yapan bütün bunlar değil; beraberce oldukları ve olurken içinde kaybolmadıkları "teklik" hali. Yani onlar, varlıklarını eritmeden, sarılarak ama karışmayarak yaşayabilen insanlar. Yaydıkları pozitif enerji, iki kuruşlarını dibine kadar dostlarına harcayan ve bu nedenle asla iki yakalarını denkleştiremeyen halleriyle harikalar. Paranın değerini sıfırladığı, araç olmaktan bir adım öne geçemediği, maneviyatın tavan yaptığı bir ev özlerseniz onlara gidin. Daima kahveleri vardır ve ne yapar eder dünyanın en güzel yemeğini koyarlar önünüze.
Çok mutlu olsunlar, hep mutlu kalsınlar istiyorum. Ve hep etrafımızda olsunlar ki, inancımız tazelensin kuruma... Dilerim onlara yakın bir yerde yaşlanırım. Nice yıllara!!!

1 yorum:

kelebeklerözgürdür dedi ki...

bu yazıyı okumakla bile inancımız tazelendi rapunzel...:) güzel şeylere sadece tanıklık etmek bile çok güzel...