28 Mayıs 2022 Cumartesi

YOGA DERSİ VERMEK ÜZERİNE


Benim yoga eğitimim epeyce gelenekseldir. Öyle planladığımdan da değil, hayatın akışında önüme gelenlerden. Zira bir kursta yüz kişiyle aldığım sertifikayla değil, ustamın dizi dibinde oturup, bizzat ashram hizmeti vererek edindim tüm bildiklerimi. Bunun için her daim hayata ve Külkedisi'ne minnettar olacağım.

Sanırım beni diğer hocalardan ayıran en belirgin özelliğim işimi fazlasıyla severek, sahiplenerek yapıyor olmak. Özgün, kişiye özel ve özellikle öğretiyle uyumlu dersler benim için çok önemli. Her yıl öğreniyorum, yoga bilgisinin diğer bilgilerle uyumunu keşfediyorum, farklı disiplinlerle birlikte kullanıldığında gücünün nasıl arttığını vakalar üzerinden izliyorum. Bu gelişmeler beni o kadar sevindiriyor ki, genişlediğimi, huzur bulduğumu hissediyorum.

Elbette öğrenciler hayatlarındaki sıra dışı gelişmelerde yoga derslerinin bir payı olduğunu çoğu zaman fark etmiyorlar bile. Yıllarca yazamadığı şiir kitabını bir çırpıda yazıp basması yoganın değil, kendilerinin başarısı oluyor mesela... Hey hat!

Fakat sevimsiz, içimi soğutan olaylar bu farkındalığı düşük, teşekkürsüz vakalar değil.. Özellikle zengin ve ünlü insanlara ders vermekten hiç ama hiç hoşlanmıyorum. Dersimi satın alınmış popüler bir değer olarak görmeleri aşırı sinirime dokunuyor. Çünkü zenginler, özellikle parayla sınıf atlayan, atlanılabileceğine inanan taşralılar için benim dersim sosyal yaşamda kabul görme, trend takip etme adına bir basamaktan ibaret! Çocuğuna Elvan Eti'den ders aldır ve diğer anne babalara ne kadar sofistike olduğunu göster! Ne hoş ne hoş! Bu arada Elvan Eti senin çocuğuna yaşama dair ufacık bir ilham verebilmek için kı..nı yırtsın!

Bir an evvel bu profilden kurtulmak için can atıyorum! Mış gibi yaşayanlara özel bir alerjim var. Gösterişten, görgüsüzlükten, hadsizlik ve hazımsızlıktan ciddi ciddi tiksiniyorum. Elitist miyim? Kesinlikle evet! Ruh seçiyorum!

Bunca yıldan sonra istemediğim insanlara ders vermemek hakkım olmalı. Sinirden elllerimin titremesine neden olanları kabul etmeyeceğim.

Oh be!





1 yorum:

Adsız dedi ki...

:))))))) "Ruh seçiyorum" kalbime ilişti. Hakkındır seç.