16 Şubat 2010 Salı

EN ÇOK NEYE İHTİYACIM VARSA...


En çok neye ihtiyacım varsa sırasıyla yoluma çıkmaya başladı desem inanır mısınız? Bu bir süreç midir, yoksa ben akıllandım da mızmızlanmayı bıraktığım için evren de bana tıkalı olan kulağındaki tıpayı mı çıkarttı bilemem. Bildiğim tek şey neye ihtiyacım varsa bana doğru gelmekte olduğu.


Bu süreç Külkedisi ile başladı. Yaşayacak huzurlu bir eve ihtiyacım vardı - zira o zamanlar içimi kemiren karmaşık duygular yüzünden mekanları suçlar olmuştum - ve Külkedisi bana huzur dolu bir ev verdi. Ardından seyahat etmeye ihtiyacım vardı, yılın ikinci yarısı popom yer görmedi. Sonra Pamuk Prenses'in babasını yolcu ederken, babamı artık uğurlamam gerektiğini anladım... 2009 benim, içimdeki örümceğe çapraz dokumayı bıraktırma yılımdı. Ve sanırım başardık!


Kuşku duymadan gönülden istediğim ne varsa evrenin eteklerinden dökülüp, benim kucağıma düşmeye başladı. Bunun için herkese ama öncelikle bir zamanlar içime ekilen iyilik tohumlarını ölümden döndüren, sabırla sulayan hocalarıma ve dostlarıma teşekkür ederim.


Dün gece çocuklarla yoga yapabilmek için Aylin hocama teslim etmem gereken ödevi* hazırlarken yani daha doğrusu ödevin dinlenme bölümünü yazarken, içimden geçen duygular tam olarak "tertemizdi". Bol bol danslı oyun yazmak istediğimi farkettim. Artık dans etmeye başlamam gerektiğini ve bunu ancak altı yaşıma dönerek başarabileceğimi hissettim.


Bu kadar basitti aslında; benim dans etmeye ve çocuklarla iletişim kurmaya ihtiyacım vardı veeee her ikisi el ele tutuşup bana doğru geldiler!


Söylemeye çalıştığım bir şey yoksa da, aslında var: neye ihtiyaç duyuyorsanız onu çağırın. Mutlaka gelecektir!


* Bu ödevle birlikte çocuk yogası yaptırıp yaptıramayacağım kesinleşecek. Çok heyecanlıyım:)

9 yorum:

kali dedi ki...

bukowski den bi alıntı yapcaktım ama sinirlenirsin sen şimdi. hem zaten bukowski iyi bir insan diil ve hatta "cıs" "kaka" :)

ödevinden pekiyi alacağından şüphem yok ama ilk ders için benim yaşım tutuyo mu çocuk klasmanında?

Brajeshwari dedi ki...

Dans etmeye başladığın an, çocuk yogası da yaptırmaya başladın aslında.. :)

Herşey çok güzel devam edecek, biliyorum...

Fortunata dedi ki...

Canım Kali,
Kim karar veriyor ki Bukowski iyi insan diil diye. Boşversene:))
Yüreklendirici sözlerin için sağol. Senin görevin Londra'da çocuk yogası ile ilgili buldugun bütün kitapları stoklamak artık. Derse gelince... derslerimiz her yaş gurubuna açık:))Üstelik bence sana bayılırlar!!!

Sevgili Brajeshwari,
Bütün bu güzelliklerde senin payın da büyük. ÇOOOOOk teşekkürler.... Varlığın ve güzel dileklerin için... Derslerimize bekliyoruz:)))

GÜVEN SERİN dedi ki...

İnsanlığın büyük enerjisi insanın hizmetinde sayılır. Ama gerçekten de insan, o enerjinin getirilerini isterse.

Tanrım, kargaşalar,kovalamacalar,aldatmacalar o kadar çok ve hızlı ki; insan kendi kendinin sesini bile tanımadan göçüp gidiyor dünyadan.

JoA dedi ki...

eee, ne zaman kesinleşecek? haber bekliyoruz:)

Brajeshwari dedi ki...

ilk çocuk yogasi dersimi bugun verdim. Dersten sonra,kendime kahve hediye ediyorum şimdi..

Bu konuda aynı hisleri,benzer korkuları ve hatta aynı heyecanı paylaştığım, çocuk ruhunu çok sevdiğim ve hiç yüz yüze karşılaşmasakta çok şey paylaştığımızı hissettiğim cici arkadaşımın hediyesi kalpli çikolatamı dişliyorum bir yandan...her ısırıkta şans diliyorum ona da...

Fortunata dedi ki...

Çok haklısın sevgili Güven, sanırım ben de nihayet geleni kabul etmeye hazırım:)

Canım JoA,hocam ödevimi kabul ederse derslere Mart'ta başlıyorum:) Hadi kap oğlunu gel!

Sevgili Brajeshwari,
Yeni sınıfın ve çekirgelerin sana bol gülücük bol sevinç olsun. Gönülden tebrikler...
Çikolatayı daha bol tutacağım bir sonraki sefere ki, bana daima şans dile.)))

Lupelyan dedi ki...

Elvan'cım seninle gurur duyuyorum. Ne kadar güzel bir yol çizmişsin kendine. Çok başarılı olacağına eminim. En kısa sürede Ashram'a gelip sizleri ziyaret edeceğim. Öpüyorum.

Fortunata dedi ki...

ÇOk sağol Lupelyan,
Bekliyorum:)