1 Temmuz 2010 Perşembe

TERZİ



Bilgeye sormuşlar:"Efendim, dünyada en çok kimi seversiniz?" Terzimi severim," demiş. soranlar şaşırmışlar: "Aman üstad, dünyada sevecek o kadar kimse varken terzi de kim oluyor? Neden terzi? " Bilge şöyle cevap vermiş: " evet ben terzimi severim. Çünkü ona her gittiğimde, benim ölçümü yeniden alır. Ama ötekiler öyle değildir. Bir kez benim hakkımda karar verirler, ölünceye kadar da, beni hep aynı gözle görürler.



İnsan bazen kaybettiğinde kazanırmış. Dün kayıp sandığım her şeyin, herkesin aslında hiç bir zaman kazanç olmadığını bu kadar açık görebilmek gözlerimi kamaştırıyor!


Nadiren katıldığım davetlerde, beni son bir yılda tanıyanlarla, daha önce tanıyanların tepkilerinin ne kadar farklı olduğunu görüyorum. Birileri için kaybedilenler listesine adım kocaman harflerle yazılırken, bazılarının gözlerinde iri bir soru işareti olmaya devam ettiğimi görüyorum... Çok üzgünüm bende bu aralar pek cevap yok, şimdi soru sormak zamanı. Doğru soruyu sormadan doğru cevap gelmiyor.


Benimle kalmaya niyetli olanlar lütfen ellerine ne kadar ölçüm biçim aleti varsa alıp beni gün be gün ölçsünler diyeceğim ama nafile... Gerçek ölçüm kalple yapılır! Kalp dediğimiz şey ise karaborsa!


Yukarıdaki paragrafı bu sabah facebook sayfamda buldum. Bana yöneltilen yüzlerce sorunun cevabıydı. Ben de yazdım gitti.


Kimi tanıdığınızı sanıyor ve o tanıdığınız kadından ne bekliyorsunuz bilmiyorum. Ben bile yeni yeni tanışırken, size geçen yıl, on yıl, yirmi yıl önce verdiği sözleri tutamam. Kalbinizi kırdıysa onaramam, vaadleri varsa yerine getiremem... Unutun onu. Şimdi ölçüm zamanı, alın kalbinizi elinize ölçün. Tabii eğer bir kalbiniz varsa!




Hiç yorum yok: