3 Temmuz 2010 Cumartesi

ÇOCUK

"... Bu yüzden ben, yaptığında yeniden çocuk olabileceğin belli meditasyonlar üzerinde ısrar ediyorum. Dans ettiğinde sen bir yetişkin kimseden çok bir çocuk gibisin.
Biraz saygınlığı olan adamlar hiçbir şey yapamadıkları için takılıp kalmış haldedirler; onlar saygınlıklarını riske edemezler. Onlar korkarlar. Onlar mutlu değiller. Onlar saadetin ne olduğunu bilmezler, onlar tam olarak canlı olmanın ne demek olduğunu bilmezler ama onlar saygıdeğerdir. Bu yüzden onlar, saygınlıklarına yapışır sonra ölürler.Onlar asla yaşamaz; onlar hiç yaşamaya başlamadan önce ölür. Hiç yaşamadan ölen pek çok insan vardır.


Benim meditasyonlarım seni saygıdeğer olmadığın zamana, çılgınca şeyler yapabildiğin zamana, masum olduğun, toplum tarafından bozulmadığın zamana, çocukluğuna geri götürür. Ben senin bu noktaya geri dönmeni ve oradan yeniden başlamanı isterim. Ve senin ahyatın budur. Saygınlık yada para bubi tuzağı gibidir. Onlar gerçek ödüller değildir. Onlara kanma


Saygıdeğerliği yiyemezsin ve parayı yiyemezsin ve prestiji yiyemezsin. Onlar sadece oyundur. Eğer sen yeterince zekiysen hayatını yaşamak zorunda olduğunu ve diğer şeyleri umursamaman gerektiğini anlayacaksın. Tüm kaygılar anlamsızdır. Onu kendine has bir şekilde sevgi dolu olarak büyük bir şefkatle ve büyük bir tutku ile büyük bir enerji ile yaşaman gerekir. Bunun için ne yapman gerekiyorsa yap!


Unuttuklarını öğrenmen gerekecek. Öğrendiklerini unutman, bu yanlış rotayı değiştirmen, toplumun sana dayattığı seni ikna ettiği, seni içine girmeye kışkırttığı bu yanlış yolda ilerlemeni durdurman gerekir. Kendi hayatının sorumluluğunu al; kendi hayatının efendisi ol. Sannyas'ın anlamı budur. Gerçek bir sannyasin başkalarının fikrini umursamayan, hayatını canı istediği gibi yaşamaya karar vermiş olan kişidir. Hayatını sorumlu olarak- kendinden sorumlu - yaşamaya başladığında, sadece kendini umursamazsın, başkalarının hayatını da umursarsın. Ama tamamen farklı bir anlamda.


Artık hiç kimsenin hayatına karışmama konusunda her türlü özeni göstereceksin. Sorumluluk budur. Hiç kimsenin hayatına karışmasına izin vermezsin ve doğal olarak sen de hiç kimsenin hayatına karışmazsın..."

2 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

Çok sevdi ben...
ama üzerine konuşmamiz gereken boyutları var... Saygıdeğerlik kötü değildir, zaten insan kendi erdemine vardığında saygındır. Dedigin tamamen maskelerse okey...Para bu tür sprituel yollara girenler icin hep kötüdür niyeyse..Parayi kazanma, paraya verilen anlamlar...Halbuki para bir enerjidir. Severek, hakkıyla hizmet ettiğin herşeyin karşılığında değerini ve enerjisini alırsın...

çok sevdi ben bu yazını...Alıntının ismi yok ama yine de yorumumu yazdım..

Fortunata dedi ki...

Sevgili Brajeshwari, evin bize biraz uzak olacak biliyorum ama seni Osho okumalarımızda görmeyi çok isterim. Zira pek çok cümleyi okuyup geçince farklı, üzerinde durunca farklı bir sonuç çıkıyor.
Osho asla para kötü, kaygınlık kötü demiyor. Öncesi ve sonrası da var benim alıntı yaptığım bölümün. O sadece neye doğrru gideceğini iyi seç diyor.Osho'dan dememiş miyim? osho'nun Çocuk isimli kitabındandı.