11 Nisan 2022 Pazartesi

EVCİLİK -II-

Onlarla geçirdiğim üç gün allak bullak olmuştum. Evlilik bu muydu yani? Yüz yüze canım cicim, ama eğer birini yakalarsan zehir zemberek kus! 

Vah vah demeyin. Hala evliler ve tam boşanmak üzereyken ikinci çocuğu yaptılar.

Hadi Emin mantıkla hareket etti, kalbi kırılmıştı ve kendince kolay yönetebileceği bir kadın seçti. Peki aynı şekilde çuvallayan iyi eğitimli pek çok kadın ve erkeğin benzer durumda, hatta daha feci halde olmasına ne diyorsunuz? Sürüklenen evlilikleri izlemek bekar biri için o kadar rahatsız edici ki, bilemezsiniz. Hele dahil edilmek ve tanık tutulmak....

Ayşe ve Ali'ye göre biz çok iyi durumdayız diyerek konfor alanından çıkmayanlar, korkunç kaba davranışlara onun huyu öyle aslında iyi biri diyenler.... Eşim mükemmel bir yol arkadaşıdır, bensiz de yaşayamaz diyerek başkalarıyla flört edenler ve evli kalmakta ısrar edenler.

Ben şaşırıyorum. Bunu kafada makul kılacak kadar insanın kendini manipüle edişini anlayamıyordum. İçinde güven, sevgi olmayan bir aile? Zor. Manasız. Ananı, babanı boşayamazsin ama sana yalnız hissettiren herifle veya kadınla neden devam edersin? Ne feci bişi olmalı böyle seks! Sohbet! Yemek!

İnsana bunu kimse yapmıyor, herkes toplumu bahane ederek konforlu alanda kalmayı kendi seçiyor. Sonra gelsin mutsuzluk!

Evlilik bir akit olmalı, evcilik değil... Keşke başkalarını gören gözler kendilerine de baksa biraz... Anlasa insanlar hayatın kısalığını, kıymetini.

Keşke ..



1 yorum:

Selma dedi ki...

Hem de ne feci:((