12 Mayıs 2014 Pazartesi

ÖLÜM

Ölüm geldiğinde hala kızgın ve öfkeli mi olacağım bilmiyorum. Uzaktan, yakından sevdiğim kim varsa silip süpürmeye başladı sanki. Akıllanmazsan bunu da alacağım der gibi dik dik yüzüme bakmasından sıkıldım. Olmuyor işte; akıllanamıyorum! Ne yapacaksın? Orağını sokup kalbimimi çıkartacaksın?
Ah ne iyi olur! Onun hala oralarda bir yerlerde olduğunu bir görsem, ah bir görsem de öyle ölsem!
Zurnanın son deliğindeyim. Deliliğin eşiğinde. Pireleri, yorganları yakmanın kıyısında...Tam da olmamam gereken yerdeyim! Derin, uzun, sağlıklı bir yaz depresyonuna girsem ve ellerimi, ayaklarımı, hatta kafamı eklem yerlerinden kesip, bedenimi uzun uzun dinlendirsem... Şu dünyada bir kere de o depresyon denilen sarayın kapıları bana açılsa olmaz mı? Etrafımdakilerin önceliklerini siktir edip ben uzansam yumuşak yataklara.. Sabah ya da kşam farkı olmaksızın uyusam. Uyusam. Uyusam.. Sonra daha çok uyusam..

Gökhan Türe ölmüş. Bizim gençliğimizin sualtı prenslerinden, çalışmalarını izlerken kalbimizi hoplatan abilerden Gökhan Türe ölmüş. Zamansız, amansız bir hastalığa yakalanmış. Şimdi istediği kadar uyuyacak. İstediği kadar... Üstelik rüyalarla bölünmeyen bir uykusu olacak. Bütün uyuyamayanlar onu kıskanacak! Bütün yaşayamayanlar onu kıskanacak.

Güzel bir hayat yaşayamayanlar, kendilerini güzel bir hayata layık görmeyenlerdir sadece. Yaşadığı hayatın başlı başına güzellik olduğunu görmeyenler ise kalbi doğuştan sevgiye kapalı olanlardır.

O zaman ölüm nedir? Zaman kimdir? 
Senden korkan senin gibi olsun!

*fotoğraftaki kadın şahsen tanımadığım ama çok değerli bir çocukluk arkadaşımın aile büyüğüdür..

1 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

Depresyon tahmin ettiğin gibi keyifli bir şey değil. Lütfen evrenden ya da Allahtan istediklerine dikkat et. Ne istersen veriyor sana. Bir arkadaşımız vardı çok ağır bir trafik kazası geçirdi. Ölecek gözü ile baktılar tam 17 gün komada kaldı. Şans eseri uyandı bir süre tedaviler gördü şimdi iyi. Bir gün bana dedi ki, o kazadan önce Allahım bir uyusam günlerce uyanmasam diye dilekte bulunmuş.Çok etkilenmiştim bu söylediklerinden. Hani bir hint duası vardı sanırım, allahım beni yavaşlat diyerek başlayan. senin isteğin bu sanırım. sakinlik, dinginlik, huzur istiyor olmalısın. İnan ki depresyon bunlarla aynı şey değil:)