1 Şubat 2012 Çarşamba

GECİKMİŞ BİR CEVAP DEĞİL TAM ZAMANINDA BİR CEVAP İSTER MİSİN?

Şehre en son ne zaman kar yağmıştı hatırlamıyorum. Uzun zaman geçmiş olmalı üzerinden. Sadece 1983 ve 1985 yıllarında yağan karı hatırlıyorum.
GEÇMİŞ I
1983 yılı aklıma Star Wars izlediğim günü de getiriyor. Süreyya Sinaması, Bahariye. Kuzenimin anne ve babası bize gelmişler. Babamı ziyaret etmek için. Sonra beni de alıp sinemaya götürmüşlerdi. Firigo yemiş, filmin büyüsüne kapılmış ve bir an için yorganın altındaki babamı ve karla kaplı şehri unutmuştum. O sırada Prusya Kralı evde şarkı söylüyor olmalı:"amman petrol, canım petrol... artık sana sana sana... muthacım petrol!"
Zor ve bir o kadar da uzak bir anı.
GEÇMİŞ II
1985. Evimizden Bağdat Caddesi'ne yürüyerek ulaştık. Üç ayaklı hayatımızın zor kışlarından biri. Annem bizi yemek yemeğe götürüyor. Bu özlediğimiz ve uzun zamandır unuttuğumuz bir rutin. Kar ve ailece dışarıda yemek yemek bizi çok mutlu ediyor. O gece Prusya Kralı bana soruyor: "herşey eskisi gibi mi oldu abla?"
Cevap yok...
ŞİMDİKİ ZAMAN
HER ŞEY DEĞİŞİYOR. Nadiren daha iyi, fazlaca daha kötü düşlerimiz. Çoğu zaman bilinmezliğini koruyarak geçiyor günler. Hep hamileyiz geleceğe. Bazen üçüz doğururken, çoğu zaman düşük yapıyor hayallerimiz.
Yine de hep yeni düşler kuruyoruz. Hep bir inanç, hep bir direniş var. Yorulunca değil, güçlenince teslim olmanın hazzını otuzu devirince anlıyoruz. İlk otuz yıl bizim üzerimize devrilince, geriye kaldığına inandığımız ikinci otuzu elimizin tersiyle hizaya sokuyoruz.
Cevap veriyorum: "ŞİMDİ herşey eskisinden iyi ve daha da iyi olacak:)"

3 yorum:

Enis Diker dedi ki...

Hocam birinici perde için 30 az, 40 da anlaşalım, tıp ilerliyor:)) )(Ayağımız alışsın 40 ta pazarlık payı bırakırız:))

Fortunata dedi ki...

:)Tıp hala beden sağlığı ile meşgul üstadım, e ruhlar ne olacak? Yüzde kaç verirsin?

Enis Diker dedi ki...

Hocam sağ kroşeniz kuvvetli imiş:)) Çık çıkabilirsen içinden:) Bi deneyelim. Herkesin bir miktar şansı var; yaşa, tecrübeye, zekaya bakmadan. Bu konuda siyah beyaz değilim. Grilerede yer var kanaatimce, yani her yoldan bir şeylerden koku alanlara, sezenlere de yer var. Bi de öyle ya da böyle hayatın çilesini çekenler daha şanslı gibi geliyor, istisnalar kaideyi bozmaz tabii.