16 Ocak 2024 Salı

LİSTELER

Günaydın,

Salı sallanır derler, sahiden sallanır mı acep? Eğer böyle bir söylenti yayıldıysa vardır hikmeti. O halde sallandığı iddia edilen ve zan altında bırakılan Salı'dan sevgiler.

Malum seviyorum güneşten evvel uyanmayı. Havanın kasveti iki kat yün yorgan misali ruhuma çökmüş olsa da kalktım ve kahve makinasına* ulaşmayı başardım. Pencereleri açtım. Havanın yumuşamış olduğunu fark ettim. İnsan şehirde pek hissedemese de böyle şeyleri, bu sabah iki üç gün öncesinin buzullar oluşturmuş İstanbul'undan kesinlikle farklıydı. Yağmur şehrin ılıman havasını geri getirmiş. Fakat evden çıkılacak gün değil. Neyse ki gerek de yok.

Haftanın ikinci yarısı şimdiden fazlasıyla planlandığından bugünü son güç toplama günü ilan edebilirim. Ne yaparım? Liste!

Okunmayı bekleyen kitaplarımı listeleyebilirim mesela. Ya da seneden beklediklerimi değil, hali hazırda sahip olduklarımın listesini yapabilirim. 

Severim ben bişileri alt alta yazmayı; düşünmeyi, anlamayı ve karar vermeyi kolaylaştırır. Eskiden uzun seyahatler öncesi bavula koyacaklarımı listelerdim. Yeni yıl hediyelerinin listesini yapardım... Büyük bir yemek daveti vereceksem masada olacakları listelerdim. Neyi hangi gün pişireceğim, alış verişi ne zaman yapılmalıyım, hangi malzemeler pazardan, hangileri marketten alınmalı? Vesaire vesaire... 

Bütün bunlar açıkça anlatıyor ki ben görerek kafasını toplayabilenlerdenim. Gözlerim belli ki en değerli organım. 

Bugün tatlı bir ılımanlık var şehirde, eğer yağmur sakinleşirse belki yürüyüşe çıkarım. O zamana kadar bu hafta yapacaklarımı listeleyebilirim. Acaba şehir dışından gelecek kıymetli misafirimi nerelere götürsem?

Nişantaşı'na mecburen çıkacağız çünkü küçük hanımın doktor kontrolleri var. Orada kadar gitmişken güzel bir kahve iyi olur. Sonra belki Beyoğlu'na geçeriz. O kadar uzun zamandır gitmedim ki, açıkcası korkuyorum. Etrafın hızla değişmesi beni ürkütüyor. Yine de şu İş Bankası Müzesi'ne bakmak istiyorum. Bi de TomTom Sokakta sevimli bir restaurant gördüm. Birkaç masaları var ve rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Belki küçük bir hovardalık yaparız? Sonuçta kefenin cebi yok, zaten benim de kefene dolduracak bişeyim yok:))

Cuma günü hava izin verirse Kadıköy'e inebiliriz. Hatta Üsküdar'ı çok özledim. Misafirim oraları çok iyi bilir, belki birlikte Üsküdar'a gideriz. Aslında aklımda hamam var ama hava soğuk diye herkes mızıldanıyor. Çok saçma. 

O halde ben listelerime gömüleyim bugün ve sonra yeniden buluşalım:)






*Selma senden gelen kahveyi dün bitirdim, Jasmin'in paketi bu sabah açtım:) Demek yarım kilo kahve bana bir ay yetiyormuş:)

3 yorum:

Selma dedi ki...

Günaydın Elvancım...
Sen şimdi böyle yazınca Plan, liste, düzen... Ben tam tersini yapmakta biraz abartiyormuşum diye düşündüm.
Plansız aniden çıkılan seyahatler en büyük zevkim mesela... bavula neler koyacağımi listelemedim hic.
Mesela Kitap okumak... istek, heves, heyecan aşırı derecede var ama en fazla yirmi otuz sayfa sonra zihnim kitabi ve beni bırakıp hooop baska başka yerlere kaçıyor, bazen bir tropikal adada, bazen bir nehir kenarında hamakta sallanirken bazen de bir müzede sahane bir tabloyu izlerken buluyorum...
hayranıyım disiplinli ve iyi bir okurun, düzen ve plan insanının.
O an ne yapmak istiyorsa yapan kendimi de seviyorum naapiim :))

Elvan şahane şahane şahane geçsin İstanbul geziniz. 🤌🙏💙

İnşallah mart gibi elif gelecek. Irlanda kahvesi de içersin/iz

Yapılacak cok iş var Elvancim ben ve dağınık zihnim ancak toparlaniriz guzel geçsin günün 🌷💙🙏

Fortunata dedi ki...


Liste yapmak, disiplinli olmayı da beraberinde getirse keşke... Ama değil, içimde bir Alman var evet ama bi de Ege köylüsü var, balıkçı mı dersin, mandalinci mi, neyse o. İkisi itişe kakışa yaşıyorlar:)))

Selma dedi ki...

:)))