8 Ocak 2024 Pazartesi

KIŞ HAKKINDA HİSLERİM


Bence tamamen yaşlanma alametleri bunlar. Yoksa kim sever kışı?

Ben bir zamanlar severdim. Noel seven kış sevmez mi hiç? Fakat bu sene deliler gibi terlememe ve susuzluk çekmeme rağmen- çamaşır makinası bozuktu, herşeyi elde yıkadım gibi konulara girmedim bile:)))- tercihim yaz.

Neden mi? Bi kere yüzülebiliyor. Üstelik denizde yüzmekle havuzda yüzmek arasında kayda değer bir fark var. İkincisi sabah saatleri çok güzel oluyor. Güneş doğmadan evvel gökyüzünün renkleri, havanın ısısı inanılmaz mutluluk veriyor insana. Kendi adıma mutlaka uyanmam gerekiyor çünkü yazmak, okumak ve kahve içmek istiyorsam birkaç saat sonrası hiç uygun olmuyor. Ama uykusuzluk ne olacak diyenleri duyar gibiyim. Yahu saat on ikiden sonra yap kahvaltını, al kitabını, hatta kapat perdeleri yat öğle uykusuna.

Şimdiden kürek kemiklerimde manasız bir ağrı ve içimde korkunç bir sokağa çıkmama isteği var. Zaten hayvanları düşündükçe fazlasıyla canım sıkılıyor. Çocuklar, soğukla arası hoş olmayan bitkiler... Hof!

Sabah uyanır uyanmaz ilk yaptığım şey nevresim değiştirmek oldu. Neden? Altına elektrikli battaniye koydum da ondan. Evin kombili olması beni hiç rahatlatmıyor, zira soğuk yataktan nefret ediyorum. Bu yüzden Sarışın alalım dediğinde gülmüştüm ama şimdi hoşuma gidiyor.  Bostancı'daki ev en üst kat olduğu için ısıtması zordu. Gerçi şimdiki evin de pek bir farkı yok. Altında otopark veya dükkan olan dairelerin kaderi bu galiba, serin olması.

Neyse sabah sabah nenem gibi mızıldandım ama hissim bu: kışa karşı eski sempatim yok. Noel bittiği an kış bitmeli. Mesela ben şimdi semt pazarına nasıl gideceğim??? Al sana günün olayı!




2 yorum:

Selma dedi ki...

Ben :)) her mevsimin elinden yüzünden saçlarından öpüyorum... ben bu yaz sıcaktan öyle bunaldım ki kışın hic şikayet etmeyeceğim dedim.
denizi çok seviyorum senin gibi, içinde olmayı ayri kıyıda bir bankta saatlerce izlemeyi ayri... sonsuz huzur ne diye sorsalar deniz derdim.

Meyve sebze pazarlarına hic sevmem Elvan ama istanbulda olsaydim sana seve seve eşlik edebilirdim .
Öptüm 💙🌷🥰

Fortunata dedi ki...

Selma Günaydın,
Şimdi semt pazarı için vallahi bişi demem çünkü benim sevimli bulma nedenim hatıralarım. Yoksa o itiş kakış gerçekten manasız. Bi de biz İstanbul'da taze sebze bulamıyoruz. marketlerde dondurucuda uzun bekleyen herşey eve gelince iki üç güne yamuluyor. Malum ben bir kişilik dünyamda iki günde tüketemiyorum ve her gün market de aşırı can sıkıyor. Anlayacağın semt pazarı bana pratik oluyor.
mevsimler için de haklısın, bakma sen hepsi bence de opülesi.