31 Temmuz 2014 Perşembe

YUVA YAPAN DİŞİ KUŞU GÖREN VAR MI, KENDİSİNE TELEFON NUMARAMI VERİR MİSİNİZ?

Zira ona çok ihtiyacım var... Bugüne kadar kendi yuvasını yapmayı becerememiş bir dişi olarak, kuşlardan, börtü böcekten ve elbette Rabbisinden medet ummaktayım! Ayrıca kuş dişi olmasa da olur; asla cinsiyet ayrımcılığı yapmadığım gibi erkek kuşların bu konuda çalışması gerektiğine inanıyorum.
 
 
Ev aramakla uğraşmanın yanı sıra sıcaktan akıp gideceğinden fena halde korktuğum beynimi kulaklarıma pamuk tıkayarak koruyor ve yatağa giderken de bu gece uyuyamazsam diye korka korka ayak sürüyorum. İçimde öyle bir his var ki, sanki yaz bitince beynimin akmasına dair korkularım uçup gittiği gibi kalbim de yumuşayacak. Böylece nicedir derin dondurucuda sakladığım özüm, yeniden canlanacak.
 
Tabii ona çok ihtiyacım var. Yeni bir ev, iş ve hatta beden için niyet edip adım atmış biri olarak kalan ömrümün her dakikasıyla çok ilgiliyim.
 
Bugün bir cenazeye katılacağım. Yüzünü bir kez bile görmediğim ama kızını tanıdığım bir insanın ruhuna hoşça kal diyeceğim. Eskiden hiç bir anlamı olmayan cenazeler bugün benim için çok manalı. Her ölüm erken ölüm diyor ya şair, cenazeler kalan zamanın tik takları... Zamanın herkes için aktığının sinyali.
 
Bu sebeple lütfen dişi - ya da erkek - kuşa telefon numaramı verin, artık bir yuvaya ihtiyacım var:)

Hiç yorum yok: